Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за БЕЗБЕДНОСТ на летњем одмору: Не дозволите да вам било шта поквари ЛЕТОВАЊЕ

Како се приближава топло време и мисли се окрећу летњем одмору, савети о безбедности треба да вам буду на уму

1657127580_go-pro-gd3c3b934c_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Безбедност током летњег одмора помаже да се ви и ваши најмилији сећате само доброг времена које сте провели ван куће. Постоји много ствари које можете учинити да заштитите себе, своју породицу и своје драгоцености.

Прочитајте још: Импресивни ТРИКОВИ који ће вам олакшати наредно ПУТОВАЊЕ: Будите ефикасни и уштедите новац

Како бисте могли у потпуности да се опустите на вашем одмору и не доведете себе у непријатне ситуације, битно је да предузмете све мере предострожности: 

  • Узмите само мало готовине са собом. Понесите већину свог новца у облику кредитних картица.
  • Никада не стављајте своју кућну адресу на ознаке за пртљаг. Уместо тога упишите свој број телефона.
  • Ако возите и изгубите се, немојте се заустављати на страни пута да бисте проверили мапу. Одвезите се до јарко осветљеног, јавног места да бисте то урадили.
  • Никада не остављајте аутомобил без надзора док мотор ради.
  • Ако идете у разгледање, питајте на рецепцији хотела да ли постоје области које треба избегавати.
  • Са собом понесите само готовину која вам је потребна за тај дан. Остатак, као и све друге драгоцености, оставите закључане у хотелском сефу.
  • Користите крему за сунчање широког спектра која штити и од УВ-А и од УВ-Б зрачења од сунца. Требало би да има СПФ оцену 15 или више. Нанесите крему за сунчање 15-30 минута пре изласка на сунце и често је поново наносите. 
  • Ако узимате било какве лекове, проверите са својим лекаром или фармацеутом да бисте били сигурни да не изазивају фотосензитивност, што вас чини подложнијим оштећењу коже од ултраљубичастог сунца.
  • Купајте се само на плажама које надгледају спасиоци.
  • Чак и ако су на дужности спасиоци, никада не остављајте дете без надзора на плажи или базену.
  • Ако пливате у океану и ухвати вас плима или струја, позовите помоћ и пливајте дијагонално преко ње или са њом док се не ослободите. Никада не покушавајте да се ослободите струје пливајући против ње.
  • Кад год сте на броду, носите прслук за спасавање који је одобрила Обалска стража.
  • Ако сте пили неко алкохолно пиће, клоните се воде. Немојте управљати чамцем, скутером или било којом другом врстом пловила.

Придржавајући се савета и процедура за безбедност на летњем одмору, смањујете шансе да вам се поквари добар провод. Знајући да чините све што је потребно да осигурате своју безбедност и безбедност својих најмилијих даје вам мир док се опуштате и забављате.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas