· · Komentari: 0
HIT SERIJE

Svi smo ovo čekali: Ove domaće serije dobijaju svoj nastavak (Video)

Uprkos trenutnoj situaciji zbog pandemije korana virusa, koja je zahvatila čitav svet, dobre vesti stižu za ljubitelje domaćih serija, a tiče se njihovih nastavaka.

besa.jpg
Foto/Promo

Prošlu i početak ove godine, obeležile su brojne sjajne domaće serije u čijim smo prvim sezonama uživali.

Pročitajte još: Serija TAJKUN obara rekorde gledanosti

Naime, pre čitave ove situacije, šest serija završilo je snimanje svojih drugih sezona, a mi vam otkrivamo koja su to domaća serijska ostvarenja u pitanju.

Državni službenik

Snimanje druge sezone domaće hit serije „Državni službenik“ zvanično je završeno. Trajalo je skoro četiri meseca, bilo je zahtevno, ali ekipa serije je veoma zadovoljna onim što su uradili pa su poslednju klapu zasluženo proslavili zajedno sa prijateljima u jednom beogradskom klubu. Akciona serija Predraga Gage Antonijevića,  već sa prvom sezonom nesumnjivo je uvela nove standarde u televizijskom sadržaju kod nas, prikupivši svu pažnju i simpatije gledalaca.

U novoj sezoni, tajni agenti državne bezbednosti suočiće se sa sajber kriminalom kao savremenom pretnjom po bezbednost zemlje i njenih građana, dok će neočekivani zapleti, uzbudljiva akcija i specijalni efekti zasigurno opravdati dosadašnji uspeh serije.

Besa

Nakon velikog uspeha na domaćem tržištu, „Besa“ je prva srpska serija koja je prodata i realizovana kao format u inostranstvu. Produkcija Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju verujemo da će biti još uspešnija.

Serija “Besa”, koju je Adrenalin producirao u Srbiji 2018. godine prema originalnoj ideji Srđana Šapera, je popularan triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džordan u saradnji sa timom domaćih pisaca. “Besa“ je osvojila publiku i kritiku u Srbiji i regionu. Stručni žiri proglasio je “Besu“ za najbolju seriju u prethodnoj godini u Srbiji. Prva međunarodna verzija serije “Besa“ snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru.

Grupa

Neočekivani kraj prve sezone serije „Grupa“ koji je emitovan u decembru prošle godine obožavaoce serije ostavio je sa željom za nastavkom. Kako je najavljeno u jednom od brojeva prošlogodišnjih TV novosti, produkcija priprema nastavak serijala, mada zbog trenutnih okolnosti još nije jasno kada će i na kom kanalu biti emitovana druga sezona.

Ova kriminalistička drama brzo je dostigla popularnost, a prikazala je živote tinejdžera koji su skrenuli s puta, policajce koji pokušavaju da stanu na put kriminalu i one sa druge strane zakona. Na seriji je radilo više reditelja i scenarista. U 11 epizoda gledali smo mnogo glumaca među kojima su Jasna Đuričić, Igor Benčina, Denis Murić, Vojin Ćetković, Pavle Mensur, Ivana Zečević, Tijana Marković, Branka Katić i mnogi drugi.

Junaci našeg doba

Od 17. decembra na RTS-u gledali smo novu seriju scenariste Siniše Pavića „Junaci našeg doba“. Serija je nastala u produkciji „Telekoma“ Srbije i izvršnoj produkciji „Košutnjak filma“, a tokom prve sezone pratili smo život porodice Čičanović.

Producent serije Zoran Janković, za Novosti je otkrio da Pavić već piše nove epizode, istakavši da sa Telekomom kao koproducentskom kućom postoji usmeni dogovor o nastavku serije.-Siniša će napisati još jedan ciklus od 20 epizoda, budući da ovo ostvarenje zaista ima potencijal i tek sad se razvila priča – poručio je tada Janković.

Dug moru

Glumica i producentkinja Bojana Maljević u autorskom tekstu za “Kurir” najavila je drugu sezonu hit serije “Dug moru”, ali izrazila i žaljenje što pojedini seriju postavljaju na piratske portale.

“Ovu godinu pamtiću po najlepšim, ali i po veoma stresnim momentima. Kad sve saberem, napravili smo neverovatan uspeh: u jesen 2018. godine počelo je snimanje, a početkom decembra te godine završen je prvi deo serije ‘Dug moru’. Sada, samo godinu dana kasnije, 11 epizoda serije je snimljeno i obrađeno, a premijerno emitovanje poslednje epizode se upravo završava! Veoma sam ponosna na celu ekipu koja je uspela da tako veliki posao uradi za samo godinu dana, a da ne odstupi od željenog kvaliteta.“ poručila je Maljevićka i dodala da je everena da ih uz podršku Telekoma i veću kreativnu slobodu, očekuje divan rad na drugoj sezoni serije.

Pet

Uzbudljiva serija “Pet” sa kriminalističkim zapletom osvojila je simpatije i dobila brojne pohvale i publike i kritike. Tokom 11 epizoda, za koje su scenario napisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, koji je i reditelj ove serije, gledaoci su zavoleli Ninu, Aleksandru, Nataliju, Katarinu i Sonju.

“Pet” je i serija u kojoj se Gala Videnović vratila na male ekran. Takođe, i ostvarenje u kojem su neke od poslednjih svojih uloga odigrali nedavno preminuli glumci – Marko Nikolić i Nebojša Glogovac. Odlične kritike, velika gledanost, a i sama završnica serije, nagoveštavaju da bi trebalo da usledi i snimanje druge sezone.

Pročitajte još: Glumac Miloš Timotijević dobija PRETNJE zbog jedne SCENE u "Južnom vetru"

 "Mi smo smislili drugi deo serije, nešto smo i napisali. Sad je lakše, jer je ta lepeza likova razvijena. Krimi-triler se ne razlikuje mnogo od drugih žanrova, osim što je on uslovljen, nemate mesta za improvizaciju u okviru onoga što napišete!", otkriva scenarista i reditelj serije Balša Đogo.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.