Oglas
· · Komentari: 0
MOJA BAŠTA

Ako vam SOBNE biljke izgledaju oslabljeno i neuredno, aspirin, šećer ili beli luk delovaće kao INFUZIJA!

Da bi cveće bilo zdravo i lepo, o njemu se mora brinuti.

1617085771_1e669733c9bf773f40b82065dfe9a814a78d1c22.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cvećeu treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo i vašem domu podari neverovatnu raskoš i odmor za oči.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, veliku pomoć vam mogu pružiti i namirnice iz kuhinje, samo treba znati koje, i za šta su namenjene.

Šećer
Iskusni uzgajivači često koriste šećer kao preliv. Na primer, kaktusima i fikusima jednostavno trebaju šećer i glukoza, koji se dobijaju kao rezultat razgradnje šećera. Glukoza pomaže u stvaranju složenih molekula koji služe kao građevinski materijal za biljke, a takođe služe i kao izvor energije. Da biste zelene biljke hranili šećerom, možete ga razblažiti u vodi i sipati svežu vodu ili posuti granule po zemlji, a zatim sipati. Ovaj postupak treba izvoditi jednom mesečno.

Šećer je izvor energije

Pročitajte još:

Ove biljke nipošto nemojte saditi pored MLADOG LUKA u bašti ako želite da vam uspe

Kod nas raste kao korov, a leči 100 bolesti: Pijte čaj od KADIFE za ove tegobe! (RECEPT)

Ružu je zabio u svež krompir, a zatim posadio: Neverovatan TRIK uspeo je za samo 7 DANA (VIDEO)

Aspirin
Lekovi se takođe mogu koristiti kao đubrivo. Na primer, rastvor jedne pilule aspirina i jednog litra destilovane vode koristi se kao sprej za lišće. Pomaže u jačanju imuniteta. Rastvor aspirina poboljšava imunitet biljke. 

Beli luk
Ako je biljka oslabljena i izgleda neuredno, u zemlju možete staviti karanfilić belog luka. Posle nekoliko dana cvet će poboljšati svoj izgled. Komad belog luka može poboljšati izgled cveta

LJuska jajeta
Izmrvljene ljuske jaja pomažu u jačanju zelenog prijatelja. Dobijeni prah se pomeša sa zemljom ili infuzira u vodi nekoliko dana, a zatim zaliva cvećem.

Kvasac
Dresovi kvasca treba koristiti za podsticanje rasta biljaka. Uključeni hormoni i vitamini pomažu u regeneraciji tkiva i podeli ćelija. Za pripremu pomešajte 10 grama kvasca sa kašikom šećera i litrom vode. Rastvor kvasca stimuliše rast biljaka.

                             Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas