
Ako "morate" da pojedete nešto slatko, evo kada je idealno vreme za to
Kad jedemo slatkiše, najveći deo šećera se apsorbuje u tankom crevu, a glukoza ulazi u krvotok. Tada nivo šećera u krvi raste, inicirajući pankreas da otpušta insulin.
Kad jedemo slatkiše, najveći deo šećera se apsorbuje u tankom crevu, a glukoza ulazi u krvotok. Tada nivo šećera u krvi raste, inicirajući pankreas da otpušta insulin.
Mnogi svakodnevno unose previše šećera, što dugoročno može imati negativne posledice na zdravlje.
Da li biste šećer zamenili cimetom?
U potrazi za zdravijim navikama u ishrani, sve više ljudi traži alternative rafinisanom šećeru.
Sastojak koji svako jelo čini višestruko ukusnijim je luk, u koji je prethodno dodato malo šećera
Šećer je jedan od glavnih sastojaka koji je prisutan u skoro svakom domu...
Mnogi tamane namirnice koje izazivaju nagli skok šećera u krvi verujući da su su zdrave.
Ljudi koji se bore sa dijabetesom znaju da je hrana sve. Razliku pravi i jedan zalogaj viška. A ove 4 vrste voća su zabranjene za osobe sa povišenim šećerom u krvi
Poznato je da nas često unošenje slatkiša u organizam naprosto nagoni da ga jedemo još više, ali nedavno američko istraživanje razotkrilo je način na koji navike "umrežavaju" naš mozak.
Namirnice koje se dosta nalaze u hrani u skrivenom obliku dovode do toga da nismo zapravo svesni u kolikoj meri ih unosimo.