Oglas
· · Komentari: 0
KVIZ

Da li se sećate JANUARA 2020? Odgovorite na 5 pitanja i proverite

Teška je bila ovo godina, a da li se sećate kako je počela?

1608300902_Depositphotos_56689959_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Mnogi kažu da imaju utisak da 2020. godina traje dve godine! To je zato što su ružni događaji stizali jedan za drugim.

Pročitajte još: Napravila je SELFI i sledila se od STRAHA!

U januaru nismo ni slutili šta nas čeka, a u februaru su na Sajmu turizma mnogi uplatili letovanje. Da li se sećate kako smo počeli ovu godinu? Probajte da odgovorite na sledeća pitanja i ako pogodite odgovore - iamte odlično pamćenje!

Foto: Piksabej

1. Pitanje

Kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju?

1. 30. januara

2. 24. februara

3. 11. marta

2. Pitanje

U januaru je održano samo nekoliko sportskih takmičenja. U Melburnu, na Australijan openu je Novak Đoković uzeo osmu titulu, ali ko je pobedio među ženama?

1. Sofi Kenin

2. Gabrijel Mugurza

3. Naomi Osaka

3. Pitanje

Princ Hari i Megan su u januaru napustili Bekingemsku palatu i otputovali preko Atlantika. Međutim, Hari je zvanično završio sa obavezama tek kada je snimio pesmu sa kojim pevačem?

1. Elton Džonom

2. Džon Bon DžOvi

3. Dejv Grol

4. Pitanje

Stravičan zemljotres, u kojem je povređeno 1.000 i poginulo 30 ljudi, pogodio je koju zemlju?

1. Iran

2. Tursku

3. Hrvatsku

5. Pitanje

U helikopterskoj nesreći u Los Anđelesu poginuo je koji košarkaš?

1. Šed Gaspard

2. Mileta Lisica

3. Kobi Brajant

Pročitajte još: Mogla je da izazove poplavu i zaustavljali su je samo PIVOM!

Tačni odgovori:

1. Tačan odgovor je 11. marta! Iako je Vuhan od decembra vodio pravi rat sa novim virusom, a u januaru Kina prijavila 7.736 slučajeva obolelih, tek u martu je SZO objavila da je reč o pandemiji.

2. Novak, definitivno, ima harizmu, ali je titulu među ženama uzela Sofija Kenin iz SAD.

3. Pesmu "Unbroken" princ je snimio sa Bon Džobijem u dobrotvorne svrhe.

4. Zemljotres se dogodio u Turskoj u provinciji Elazig.

5. Poginuo je Kobi Brajant sa ćerkom Điđi.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas