Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Domaća supa je pravi lek, a da bi bila bistra primenite jedan TRIK (Foto/Video)

Bakine supe su uvek bile žute i bistre zato što je primenjivala dva jednostavna trika

supa1.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Mnoge domaćice sećaju da je supa njihovih baka bila žuta kao dukat i bistra kao potok, ali njima to ne polazi od ruke. Tajna je u samo jednom - treba skidati penu.

Pileća supa Foto: A. M.

Pročitajte još: Sve namirnice imaju pesticide, ali postoji OSAM načina da ih uklonite

Dobro je pozanto da se domaća supa dugo kuva. Naime, prvo se očisti svo potrebno povrće: šargarepa, zelen, paštrnak i celer. Da bi se supa upila sve vitamine povrće se iseče na pola.

Doda se i crni luk, a ukoliko se kuva za člana porodice koji je prehlađen dodaju se i dva crna luka. Međutim, stare domaćice crni luk prvo stave na plotnu da se malo zapeče. To je jedan od razloga zašto je supa mutna. Dakle, u supu se ubacuje očišćen i opran crni luk, nikako malo zapečen. U supu se ubaci i čen ili dva belog luka.

Meso se iseče i opere. Deca najviše vole pileću supu, ali je još ukusnija ukoliko se doda i parče teletine.

Pena se uklanja kašikom Foto: A. M.

Recept za kuvanje supe je dobro poznat: kada provri ringla se smanji i supa se kuva narednih sat ili sat ipo.

Najukusnija je supa od dve vrste mesa.

Međutim, pre nego što provri supa će na površinu izbaciti penu koju obično stvara meso. Tu penu treba pažljivo skloniti kašikom, jer upravo ona, ukoliko ostane, čini da supa dobije mutnu nijansu. Kada se ukloni pena, supa se začini po ukusu, ponovo poklopi i pusti da tiho krčka.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Kada je supa skuvana veoma je važno procediti je i dodatno izbaciti penu, mrvice povrća i mesa koji će zamutiti supu. Proceđena supa se prokuva i ubace rezanci ili naprave knedle.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas