· · Komentari: 0
maska za lice

Kako su maske PROMENILE NAČIN na koji se ŽENE ŠMINKAJU? (VIDEO)

Zaštitne maske promenile su način na koji se žene šminkaju, pa su u Italiji restriktivne mere i zaštita maskama tokom pandemije virusa korona dovele do pada prodaje karmina za 60 odsto.

1597410281_sminka.JPG
Foto: Printscreen/You Tube/ MakeupbyAmarie

Predviđa se da će na godišnjem nivou prodaja ruževa za usne biti smanjena za 24 odsto, podaci su kompanije „Nilsen“.

Pročitajte još: GOVOR mladine mame ostavio je goste bez teksta, a mladoženja ju je IZBACIO SA VENČANJA

Ruž za usne oduvek se smatrao antikriznim oružjem, odnosno što je period ekonomski teži, karmini su se više prodavali, piše italijanski list „Republika“.

To je takozvani „karmin“ indeks, izraz koji je skovao Leonard Lauder iz kompanije „Estee Lauder“, kako bi opisao povećanu prodaju kozmetike i šminke tokom recesije početkom 2000-ih godina.

Pročitajte još: PESIMISTI, OPSTIMISTI ILI REALISTI: Kojoj grupi vi pripadate i šta one znače?

Žene se sada više opredeljuju za kupovinu šminke za oči ili lakova za nokte nego karmina.

Zaključak je bio da su žene kupovinom ruževa za usne zamenile skuplje kupovine koje nisu mogle da priušte, poput haljina i cipela, tokom teškog finansijskog perioda.

Pročitajte još: Najmističniji grad na svetu nalazi se 36 metara POD VODOM (VIDEO)

Zbog pandemije virusa kovid-19 i zaštite maskama, žene se prilagođavaju novim načinima kupovine, neretko putem interneta, i češće se opredeljuju za kupovinu šminke za oči i lakova za nokte nego karmina, prenosi Tanjug.

                                Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.