Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako UKLONITI FLEKE od HEMIJSKE OLOVKE: Šest saveta do BRZOG REŠENJA

Svi smo svesni tog osećaja kada na novoj beloj majici pronađemo plavu mrlju koja ne može da se skine.

1599049127_Depositphotos_42247793_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Srećom, postoji rešenje i za ovo. Izdvajamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da očistite fleke od hemijske olovke.

Pročitajte još: Dve neobične NAMIRNICE koje po FENG ŠUIJU dozivaju sreću i blagostanje u dom

- Ne širite štetu

Foto: Pixabay

Postavite tkaninu ispod fleke pre nego što isprobate bilo koji trik. Najmanje što želite jeste da operete fleku i shvatite da je ona prešla na drugu stranu majice. 

- Deterdžent za veš

Nemojte stavljati majicu odmah u mašinu za veš. Stavite deterdžent direktno na fleku kako biste imali jači efekat. Pomešajte sa određenom količinom vode. Uzmite tupfer i umočite u vodu i prašak, a potom nežno nanesite na fleku i trljajte. Možda vam bude bilo potrebno nekoliko tupfera da skinete fleku.

Mašinu ostavite za kraj.

- Kombinujte kukuruzni skrob i sirće

Ove dve namirnice sigurno imate u kući. Prvo potopite fleku u sirće. Napravite pastu od spoja kukuruznog skroba i belog sirćeta, i to u proporciji tri kašičice kukuruznog skroba i dve kašičice sirćeta. Ovu pastu stavite direktno na fleku i pustite da se osuši. Kada se osuši, možete je staviti u mašinu za veš.

Foto: Deposit

Pročitajte još: AKVARIJUM za početnike: Oplemenite PROSTOR malim kutkom prirode u KUĆI

- Probajte sa glicerinom

Glicerin je najčešći sastojak proizvoda za negu lica. I čist glicerin možete pronaći u prodaji. Ne morate ga spajati ni sa čim, koristite ga na isti način kao deterdžent za veš. Uzmite tupfer, natopite ga glicerinom i brišite fleku.

Budite uporni.

- Naprskajte fleku

Lak za kosu možete iskoristiti i na drugačiji način. Kako sadrži određenu količinu alkohola, biće odličan za skidanje fleka, i to a vrlo jednostavan način. Prosto naprskajte fleku, a potom je dobro brišite kako biste skinuli mastilo. Budite uporni, a ako je potrebno naprskajte još jednom.

Pročitajte još: Ovo POSUĐE ne treba PRATI u MAŠINI za SUDOVE

- Završite posao

Nakon što ste završili bilo koji od ponuđenih načina, operite odeću normalno. Za belu odeću najbolja opcija je da koristite i izbeljivač. Pre nego što stavite u mašinu za sušenje, proverite da li je fleka spala. Ako  osušite fleku, biće mnogo teže da je ponovo skinete.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas