Oglas
· · Komentari: 0
PARTNERI

Koja si ti LENŠTINA! Ako to često izgovarate, uradite sledeću stvar

Prvo, morate utvrditi zašto se partner tako ponaša. Drugi, razmislite da li se i vi tako ponašate.

1610971240_Depositphotos_228598980_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Šta preostaje kada shvatite i prihvatite da ponašanje partnera ne možete da promenite?

Pročitajte još: 80 odsto žena dalo ISTI ODGOVOR: Evo šta nas privlači na muškarcima

Ostaje da uvidite da korigovanjem svog ponašanja možete da utičete na određene promene kod njega. Pre svega, pokušajte da razumete zašto se partner ponaša na način koji vam se ne dopada:

Fromova načela
Infantilna ljubav: Volim te jer me voliš!Nezrela ljubav: Volim te jer mi trebaš!Zrela ljubav: Voljen sam jer te volim! Trebaš mi jer te volim!

- Modelujte ponašanje koje želite da dobijete od njega i pokažite svojim primerom kako nešto može da se radi drugačije. Mahatma Gandi je govorio: "Budi promena koju želiš da vidiš u svetu". Imajte na umu da će se partner promenti onda kada vidi da se vi menjate - kaže LJiljana Jagodić, klinički psiholog.

Iskorenite kod sebe lošu naviku koju ima partner!

Sigurno znate da ga nešto u vašem ponašanju iritira. Ako ništa drugo, onda je to stalna kritika koju mu upućujete zbog neadekvatnog ponašanja. Pokušajte da takvu naviku kod sebe iskorenite ako je moguće. Imajte na umu da ste u emotivnom odnosu ravnopravni i nemojte da tražite od partnera da uradi nešto što ni vi ne biste učinili.

Šta nam najviše smeta kod voljene osobe?

- Teorija kaže da nam kod drugih najviše smeta baš ono što ne možemo da prihvatimo kod sebe. Radeći na tome da promenimo partnera, često menjamo sebe. Osvestili smo neke svoje potisnute sadržaje i prihvatili ih - objašnjava Jagodić.

Pročitajte još: Zajednički život pre braka? Evo šta kažu istraživanja!

To za posledicu ima i prihvatanje partnera i njegovog ponašanja. I naravno, budući da je partnerski odnos sistem, on se menja u celosti, postaje kvalitetniji, zreliji, bez nerealnih očekivanja koja imamo jedan od drugog.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas