· · Komentari: 0
SLATKO

Mnogima omiljeni slatkiš: Kako se pravi PAVLOVA TORTA? (RECEPT)

Korak po korak do savršene torte.

1615109420_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

Kora

  • četiri belanca
  • 190 gr. šećera
  • 1/2 kašičice sirćeta

Fil

  • 4 žumanca
  • 1 puding od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 2 kesice vanil šećera
  • 5 kašika šećera
  • 500 ml. mleka
  • 100 gr. putera/margarina
  • 200 ml. kisele pavlake
  • 2 kesice šlaga (ili 200 ml. slatke pavlake)
  • 300 gr. voća maline, kupine, borovnice

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

Uputstvo za pripremu

Umutite belanca, kad dobijete čvrstu penu, dodajte šećer (ovu količinu šećera dodajte iz 3 puta). Kada ste dobili čvrst sneg, dodajte sirće, kasiku ekstrata vanile i mutite jos 4 - 5 minuta.

Na pleh stavite papir za pečenje i od belanaca formirajte krug 30 cm. Pecite koru u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 50 minuta, zatim smanjite rernu na 120 stepeni i pecite jos 20 minuta.

Pročitajte još: Ideja za ručak: Kako se pravi DOMAĆA SUPA SA PILETINOM? (RECEPT)

U šerpicu sipajte 400 ml. mleka, pustite da provri. Dok se mleko kuva, u neku činiju sipajte 100 ml. mleka, žumanca, šećer, vanil šećer, puding i brašno, sve lepo izmešajte. Sipajte u prokuvalo mleko i mešajte sve vreme (kao kad kuvate puding). Kada se lepo zgusnulo sklonite sa ringle i ostavite da se dobro ohladi. Umutite puter/maragarin, dodajte ohlađen fil i kiselu pavlaku. Sve sastojke lepo sjedinite. Na koru stavite fil, zatim umućeni šlag/slatku pavlaku i voće poređajte od gore. Ostavite je 24 sata u frižideru. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.