Oglas
· · Komentari: 0
CVEĆE

Posadite OVU BILJKU na terasi ili u bašti, i dočekajte leto bez KOMARACA!

Pored toga što svojim mirisom rasteruje komarce, tamjanika je jako jednostavna za gajenje.

1620908068_incense-plant-3864055_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Tamjanika, ili "sveta petka" kako je u nekim krajevima narodski nazivaju, spada u višegodišnje biljke čija sadnja počinje u aprilu.

Zahteva zemlju koja dobro sprovodi vodu, tako da je prilikom sadnje u saksiji obavezno po dnu staviti kamenčiće.

Pročitajte još: Mislite da SMRDI? Ova biljka je najbolji BORAC protiv KRPELJA

Ova biljka voli toplotu i sunce, mada je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. U nekim slučajevima uspeva i na svežijim i senovitim mestima u bašti ili na balkonu.

Ukoliko se odlučite za to da je gajite u stanu, važno je da ne bude na direktnom "udaru" sunčevih zraka tokom toplih letnjih dana.

Zbog jakog mirisa tamjana, ova biljka je idealna za rasterivanje komaraca i sličnih insekata.

Grm tamjanike može izrasti i do jednog metra, a ako je pravilno negujete, godinama ćete imati divan mirisni ukras u svom domu, bašti ili na terasi.

Povremeno čupkajte listiće kako bi ostala kompaktna, jer će na taj način grm lepo rasti i u stranu, a ne samo u visinu.

Pročitajte još: Stavite JAJE na dno saksije sa cvećem i videćete NEVEROVATNE rezultate! (FOTO/VIDEO)

U letnjem periodu zalivajte je kad god primetite da je zemlja pri vrhu suva, a tokom zimskih dana ne preterujte sa zalivanjem, već samo povremeno dolijte vodu. Jako je važno da se tamjanika ne osuši, stoga često proveravajte zemlju.

Tamjanika cveta sporadičnim cvetićima bele ili nežno plave boje, koji su grupisani u cvasti. Kada se završi sezona cvetanja, odsecite precvetale grančice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas