· · Komentari: 0
MAŽENJE

Skriveni plan, zdravstveni motiv ili nešto treće? Muškarci vole da se maze zbog ovoga!

Ako je jedini položaj u kom vaš voljeni može da zaspe onaj u kom ga držite u svom naručju, verovatno ste se nekad zapitali – šta je to sa muškarcima i maženjem?

1611144617_Depositphotos_176136812_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Dok tone u san, obožava da ga češkate po glavi ili nežno prelazite prstima po njegovim leđima. Vrlo verovatno ne bi imao ništa protiv ni da zapevate. Da li je moguće da su muškarci zapravo veće maze od devojaka? Prema najnovijim istraživanjima, ispostavlja se da je zaista tako. A danas vam navodimo i njihove razloge zbog kojih vole maženje.

Pročitajte još: Tri sna o SEKSU koji nas najčešće PROGONE tokom noći

EMOCIJE

Različite vrste stimulansa dovode do toga da mozak oslobađa različite vrste hormona. Kada je muškarac iskreno zaljubljen, on želi da bude blizak sa svojom partnerkom, čak i kada to nema veze sa seksom. Maženje oslobađa hormone koje muškarca čine srećnim i on je toga svestan.

Foto: Depozit

SKRIVENI PLAN

Osim što zaista voli da se mazi sa vama, vrlo je izvesno da vaš voljeni ima – tajni plan. Pogađate šta bi moglo da bude u pitanju, pa ako maženje dovede do vođenja ljubavi – odlično, ako ne, vaš voljeni će se zadovoljiti i maženjem, u skoro jednakoj meri.

Pročitajte još: Žene nekim stvarima pridaju toliko značaja, a muškarci neće ni da primete: O čemu se tačno radi?

ZDRAVSTVENI MOTIV

Poznat kao "hormon ljubavi", mozak oslobađa oksitocin kada se mazite, a ovaj hormon utiče vrlo pozitivno na vaše zdravlje. Što se bolje osećate i što više uživate u izvesnom trenutku, to je vaš organizam jači i vi ste zdraviji.

PRODUBLJIVANJE BLISKOSTI

Foto: Depozit

Nesigurnost je najveći problem današnjih muškaraca. Kako bi bili sigurni u vašu ljubav, oni se upuštaju u rituale maženja, ispitujući pri tom vašu naklonost ka njima. Štaviše ako smatraju da treba da radite na njoj, ovo je odličan način produbljivanja bliskosti.

Pročitajte još: Psihoterapeut poručuje ženama: NIKADA ne ulazite u vezu s muškarcem koji ovo radi

ZAŠTITNIČKI INSTINKT

Vaš muškarac – vaš lovac, ima potrebu da vas zaštiti svojim zagrljajem i učini da se i vi osećate voljeno, sigurno i zadovoljno. Ovo je verovatno jedan od primernih nagona koji muškarce navodi da se maze sa svojim partnerkama.

ŽELE VAMA DA UGODE

Ako vaš voljeni zna koliko vi volite da budete maženi i paženi, ali i da uživate u tome da mazite njega, on će “smoći snage” i upustiti se u avanturu maženja sa vama kada mu se god ukaže prilika. Taj junački čin pokazuje koliko vas voli.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.