Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

Svi smo čuli za sok od CELERA, a da li znate koje su njegove zdravstvene koristi?

Poznato je da je celer zdravo i hranljivo povrće.

1613152137_Depositphotos_24590035_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Celer je sastojak koji potiče iz porodice "Apiaceae". Često se koristi u salatama i kao ukras u raznim jelima. Kaže se da je sok od celera izuzetno koristan za zdravlje. Sadrži vitamine poput A, C i K zajedno sa kalcijumom, magnezijumom, fosforom i kalijumom. Redovno korišćenje soka od celera pomaže u detoksikaciji tela i održavanju hidratacije. Takođe je siromašan šećerom i bogat antioksidantima koji pomažu u smanjenju upale u telu. 

Leči nesanicu

Sok od celera je obavezno piće za nasanicu, naročito kada ste posebno nespavani. Prisustvo magnezijuma i esencijalnih ulja čine ga efikasnim u obezbeđivanju čvrstog sna.

Pročitajte još: Kada je on prva pomoć? Sve blagodeti ČAJA OD LISTA BRUSNICE

Bogat antioksidantima

Sok od celera pomaže u smanjenju upale u telu, jer je bogat antioksidantima poput kofeinske kiseline, p-kumarne kiseline i ferulinske kiseline koji pomažu u smanjenju oksidativnog stresa.

Foto: Depozit

Kožu čini sjajnom

Sok od celera je prepun osnovnih hranljivih sastojaka poput folata, vitamina A, B, C i K koji pomažu u poboljšanju zdravlja kože i obezbeđivanju besprekorne i čiste kože. Neguje kožu i čini je sjajnom.

Pročitajte još: Beli KOREN je antibiotik, jedite ga i pijte, ali NARENDAN jedite samo određen broj dana

Bogat mnogim mineralima

Pomaže u gubitku težine

Sok od celera ima malo šećera i bogat vlaknima, što ga čini jednim od najboljih pića za one koji paze na težini. Nakon što popijete sok od celera, osećate se sito i ovaj osećaj sitosti sprečava vas da prejedete.

Pročitajte još: Zeleni ili crni čaj? Možda ste živeli u zabludi, ali ovo nisu ISTI NAPICI! Evo i koji je zdraviji

Zdrava kosa

Pijenje soka od celera pomaže u održavanju kose zdravom i snažnom. Ima visok sadržaj vode, što ga čini efikasnim u poboljšanju kvaliteta kose i sprečavanju suvoće. Prisustvo vitamina A u soku od celera pomaže u lečenju peruti i negovanju korenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas