Oglas
· · Komentari: 0
PRAZNICI

Svi vam nude ČAŠICU, a alkohol GOJI! Tražite im OVO piće

Vino - najbolji izbor.

1609489068_Casa.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Praznici ne mogu da prođu bez alkohola. Ako ste od onih koji ne mogu da odbiju, nutricionisti savetuju da umesto "teškog" piva, visokokaloričnih koktela i jakih žestokih pića izaberete vino ili šampanjac.

Pročitajte još: TRI SAVETA nutricioniste za jačanje imuniteta tokom pandemije KORONA VIRUSA

Pola čaše šampanjca sadrži svega 70 kalorija, u poređenju sa recimo 200 kalorija koje ima viski ili 340 kalorija koliko ima prosečan koktel.

Šampanjac ima tri puta manje kalorija od viskija ili koktela!

Ipak, budite oprezni i sa šampanjcem. Ispijanje alkohola usporava metabolizam, jer organizam najpre mora da se izbori sa tečnošću koju unosimo.

Ukoliko se umesto šampanjca odlučite za neko drugo piće, savet je da se ograničite na jednu čašicu žestine koja sadrži 40 odsto alkohola, ili na čašu vina koje sadrži 12 odsto ili na 2,5 dl piva koje sadrži pet odsto alkohola.

Pročitajte još: Doktor Tiodorović upozorava: Brzo test na koronu iz APOTEKE je brz, ali...

Ne zaboravite da uz alkoholno piće obavezno pijete negaziranu vodu, a ukoliko pijete više od jedne čaše savet je da pre toga nešto pojedete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas