Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Tokom LETA kreme, losione i serume treba čuvati u FRIŽIDERU, a evo i zbog čega

Koje sve proizvode za negu i lepotu treba čuvati u frižideru tokom vrelih letnjih dana?

1627823271_cream-4713579_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Mnoge kreme, losioni, serumi za lice, pa čak i neka šminka tokom leta bi trebalo da se čuva u frižideru, što zbog sastojaka, što zbog pravilnog načina čuvanja.

Vreli letnji dani svakako podižu temperaturu u domu, a za mnoge proizvode koje čuvate u kupatilu to može biti jako štetno.

Pročitajte još: BELANCE čini ČUDA ZA KOŽU: Evo zbog čega bi trebalo da ga koristite umesto SKUPIH KREMA

Poznato je da je kremama za sunčanje tokom leta mesto u frižideru, jer će se na taj način sačuvati rok trajanja. Ukoliko ih čuvate na sobnoj temperaturi, rizikujete da smanjite njihovu efikasnost, kao i zaštitni faktor.

Prirodni kozmetički proizvodi, a posebno oni koji se koriste samo povremeno, kao što su maske za lice, treba čuvati na hladnom mestu, jer one ne sadrže hemijske konzervanse, koji bi produžili njihov rok trajanja.

Takođe, treba znati da su proizvodi sa retinolom ili vitaminom C osetljiviji na toplotu i svetlost, pa ih zato treba čuvati u hladnim i tamnim područjima.

Tonici za čišćenje lica, i sprejevi za telo tokom leta treba čuvati u frižideru, kako biste izvukli najefikasniju negu. Pored toga što će vas lepo rashladiti, brže će i smiriti iritiranu kožu.

Iako zvuči neverovatno, lak za nokte se isto tako treba čuvati tokom leta na hladnom mestu, jer lakovi mogu da postanu gusti ako dugo vremena stoje na sobnoj temperaturi.

Pojedini parfemi vremenom mogu čak promeniti i miris na sobnoj temperaturi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas