Oglas
· · Komentari: 0

Da li znate šta znače EDT i EDP oznake na PARFEMIMA: Stručnjak otkriva kako da kupite NAJDUGOTRAJNIJI MIRIS - kvalitet od ovoga zavisi

Na svakom parfemu nalaze se oznake EDT i EDP koje dosta govore o kvaliteu mirisa

1713255282_shutterstock_2277590255.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Oznakama se pravi razlika između toaletne i parfemske vode koji se razlikuju po koncentraciji mirisa. Mnogi ove oznake ne povezuju sa time, a iako je jasno da je parfem intenzivniji, dosta o tome govore i sledeće brojke.

Kako je rekla stručnjak za parfeme Meri Voles, u toaletnim vodama koncentracija mirisa je između osam i 12 odsto, dok je u parfemskim vodama ta koncentracija između 12 i 18 procenata. Dodala je da ta koncentracija može da varira od brenda do brenda, ali da bez obzira na tačan broj, koncentracija mirisa će uvek biti veća kod parfema.

Jača koncentracija znači i veću dužinu trajanja mirisa i veću aromatičnost.

Kod brenda Diptyque, parfemska voda ne znači samo veću koncentraciju mirisa, nego je to nova interpretacija originalnog sastava, što donosi potpuno novu dimenziju samog mirisa, piše byrdie.com.

Voles je napomenula da je toaletna voda često laganija i svežija, dok je parfemska dugotrajnija i bogatija. Za dnevne prilike preporučuje toaletne vode, dok su parfemi za nju rezervisani za veče i posebne prilike. U obzir treba uzeti i temperaturu, kao i doba godine. Vlažnoj klimi više odgovara toaletna voda, dok je za hladnije vreme prikladnija ona parfemska.

Omiljeni miris treba da prati vaš životni stil, doba godine i priliku.

Žena 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas