Oglas
· · Komentari: 0
nega kose

ULJE LAVANDE za lepu i negovanu kosu: Evo kako stvarno deluje

Jedno od najpopularnijih i najsvestranijih ulja je ulje lavande.

1622370363_Depositphotos_50465301_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Esencijalna ulja imaju mnogo primena u raznim sferama života. Jedno od najpopularnijih i najsvestranijih ulja je ulje lavande. Dobija se destilacijom biljke lavande. Iako nauka ne podržava mnoge upotrebe esencijalnih ulja, kada se radi o lavandi sve više je istraživanja koja dokazuju pozitivna svojstva ove biljke.

Pročitajte još: Krastavac i mleko za blistav ten: Probajte domaću masku za lice

Kako ulje lavande da koristimo u službi nege kose

Nega kose ima širok spektar proizvoda, a mnoga istraživanja kažu da bi lavanda mogla da deluje na većinu naših potreba kada je reč o kosi

Nanošenje ulja lavande mesec dana povećava folikule dlake i produbljuje i zgušnjava dermalni sloj. 

Lavanda takođe sadrži antibakterijska i antimikrobna svojstva, što znači da pomaže u sprečavanju širenja bakterija i gljivica. Zbog toga trljanje ulja lavande u kožu glave može doneti olakšanje uobičajenim problemima kože glave, kao što su perut, svrab kože glave i druge infekcije.

Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka

Pored svih ovih pozitivnih efekata tu je i njen nezaobilazni lep miris koji će vas opustiti i učiniti kosu mirišljavom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas