· · Komentari: 0
uređenje doma

Uredite dom u farncuskom stilu: Lepota enterijera je nesavršenosti

Kada su u pitanju moda i lepota, Francuskinje su nam večna inspiracija.

1621001042_Depositphotos_81645574_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ono što smo pak zaboravili jeste da njihova prefinjena estetika ima mnogo širi doseg, te da postoji još jedna sfera u kojoj ne greše, a to je - enterijer. 

Zahvaljujući Instagramu, svi imamo uvid u raskošne balkone i dizajn pariskih stanova na kojima zavidimo. On je topao, ušuškan, a istovremeno nonšalantno šik, stajliš i elegantan - baš kao Parižanke. 

Pročitajte još: PAMPAS: Biljka Južne Amerike koja je osvojila domove (FOTO)

Ako želite da napravite svoje utočište sa stilom, sledite ovih 5 pravila francuskog dizajna enterijera.

Počnite sa belim zidovima

Zaboravite na obojene zidove i šarene slike - francuski stanovi baziraju se na belim ili izrazito svetlim nijansama zida, bez ukrasa i detalja.

Unesite cveće
Čak i da vam nismo rekli, sigurno ste na svakoj fotografiji do sada primetili cveće i sobne biljke. Francuska opsesija cvećem učinila je da i veliki modni brend kao što je Jacquemus ovog proleća otvori cvećaru, zbog čega za nas nema izgovora. Požurite na obližnju pijacu i udahnite novi život svom domu.

Uvek imajte veliko zlatno ogledalo

Prva asocijacija na fotografije Francuskinja iz njihovih spavaćih i dnevnih soba? Grandiozno zlatno ogledalo naslonjeno na čisto beli zid, zbog kog je enterijer odmah postao luksuzniji i autentičniji.

Parketi su IN

Ne samo što Francuskinje obožavaju drvene podove, nego se trude da ih nikada ne prekrivaju tepisima. Naš predlog je pod od bambusa, koji je ekološki održiviji, ili hrastov parket. Pored estetske strane, parketi su zahvalniji kada je u pitanju čišćenje i održavanje..

Pročitajte još: Kreativno rešenje koje može da iskopira svako: Kako da u JEDNOJ dečijoj sobi napravite mesta za DVA deteta! (FOTO)

Ništa ne treba da bude savršeno

Francuski domovi su sve samo ne perfekcionistički namešteni. Zaboravite na fotografije časopisa i ne usklađujte opsesivno komade iz svog doma. U redu je da se ne slažu vaze i poslužavnici, kao i da radni sto bude natrpan stvarima - ključ je da se u stanu oseća živa atmosfera.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.