Oglas
· · Komentari: 0
SUJEVERJA

Nemojte PRESKAKATI dete, ono neće porasti?! Otkrivamo odakle potiče ovo NARODNO VEROVANJE

Takav čin u starim danima poređen je sa štetom

1684273769_1681990676_shutterstock_2001709700.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U narodu postoji verovanje da ako nekoga preskočimo, pa čak i neku biljku, da ona neće rasti. Ovo se posebno odnosi na malu decu.

Ali naši preci su verovali da se uopšte ne radi o rastu, već o šteti.

Ako ste pregazili osobu, njegova aura je bila poremećena, a bio-polje je postalo rezervoar negativne energije. Pošto smo „hakovali“ lični prostor osobe, osuđujemo je na određene poteškoće. Tada se oseća psihički slomljeno, počinje da gubi vitalnost, da se razboli.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Ima čudan osećaj da je opljačkan i ukraden ono najvrednije. Naši preci su verovali da se nešto kasnije osoba koja je pregažena slučajno ili namerno može ozbiljno da se razboli.

U stara vremena, takav čin se izjednačavao sa grehom. I verovali su da pregaziti dete znači osuditi ga na patnju u budućnosti.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Ali u stvari, koreni ovog znaka povezani su sa čisto praktičnim razmatranjima. Ako pregazite osobu, to znači da ona sedi ili leži na podu. Stavljanje bebe na pod nije baš dobra ideja, blago rečeno. Na kraju krajeva, hladno je i nesigurno - možete ga zgaziti sasvim slučajno. A ako govorimo o našim precima, onda je i to nesanitarno. Sada je moguće oprati pod do takvog stanja da možete jesti od njega. A jednom u kući čak su držali i stoku - sa svim posledicama koje su usledile.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas