· · Коментари: 0
СУЈЕВЕРЈА

Немојте ПРЕСКАКАТИ дете, оно неће порасти?! Откривамо одакле потиче ово НАРОДНО ВЕРОВАЊЕ

Такав чин у старим данима поређен је са штетом

1684273769_1681990676_shutterstock_2001709700.jpg
Фото: Shutterstock

У народу постоји веровање да ако некога прескочимо, па чак и неку биљку, да она неће расти. Ово се посебно односи на малу децу.

Али наши преци су веровали да се уопште не ради о расту, већ о штети.

Ако сте прегазили особу, његова аура је била поремећена, а био-поље је постало резервоар негативне енергије. Пошто смо „хаковали“ лични простор особе, осуђујемо је на одређене потешкоће. Тада се осећа психички сломљено, почиње да губи виталност, да се разболи.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Има чудан осећај да је опљачкан и украден оно највредније. Наши преци су веровали да се нешто касније особа која је прегажена случајно или намерно може озбиљно да се разболи.

У стара времена, такав чин се изједначавао са грехом. И веровали су да прегазити дете значи осудити га на патњу у будућности.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Али у ствари, корени овог знака повезани су са чисто практичним разматрањима. Ако прегазите особу, то значи да она седи или лежи на поду. Стављање бебе на под није баш добра идеја, благо речено. На крају крајева, хладно је и несигурно - можете га згазити сасвим случајно. А ако говоримо о нашим прецима, онда је и то несанитарно. Сада је могуће опрати под до таквог стања да можете јести од њега. А једном у кући чак су држали и стоку - са свим последицама које су уследиле.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.