Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Otkrivena Planeta 9 je u stvari CRNA RUPA?!

Iako većina nast odrasta sa znanjem, da u našem Sunčevom sistemu postoji osam planeta, već nekoliko godina astronomi tvrde o postojanju i devete planete

1598951462_Depositphotos_254098684_s-2019.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Tajanstvena planeta koju mnogi nazivaju nevidljivom, veruje se da leži u najudaljenijim regionima Sunčevog sistema. Naučnici sa Univerziteta Durham i Univerziteta Ilinois u Čikagu, bacili su crv sumnje da Planeta devet, možda i ne spada u grupu planeta.

Pročitajte još: SIGNAL iz SVEMIRA koji je uzbunio CEO SVET trajao je samo POLA SEKUNDE: Šta se dogodilo?

Foto: Desposit

- Naš rad započeo je kada su Džejms i njegova žena Laura otišli u čikaški planetarijum i videli kratki dokumentarni film o Planeti 9. Džejmsov utisak bio je veoma jak, da smo već sutradan počeli da istražujemo da li bi neki objekat mogao da oponaša planetu - rekao je naučnik Jakob Šolc i dodao: - Osmislili smo niz zanimljivih scenarija: Bose zvezde, ultra kom paktni oreoli tamne materije, iskonske crne rupe i još nekoliko mogućnosti- zaključio je.

Tim je analizirao podatke koje je prikupio sa Univerziteta u Tokiju i otkrio da iskonska crna rupa ima istu masu kao i predviđena masa Planete 9.

Pročitajte još: Prodaju se METEORITI stari MILIJARDAMA GODINA: Cene su astronomske

- Završni komadi su se zaista spojili kada smo shvatili da će oreol tamne materije koji okružuje iskonske crne rupe biti način za posmatranje Planete 9, koja bi bila crna rupa zbog rendgenskog gama zraka. Cilj naše studije je zaista bio da prenesemo poruku, da ideja iskonskih crnih rupa kruže oko Sunca i da nije tako apsurdna kao što izgleda, kao i da bismo tome mogli posvetiti veću pažnju - izjavio je Šolc.

Pročitajte još: Izračunajte koliko IMATE GODINA na drugoj planeti (FOTO)

Tim se nada da će dodatno ispitati svoju hipotezu, kako bi potvrdio da je Planeta 9 zaista iskonska crna rupa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas