Oglas
· · Komentari: 0
DECA

Ovako učenje stranih jezika utiče na dečji mozak

Deci koja govore dva jezika mozak je aktivniji, što dovodi do značajne kognitivne prednosti u odnosu na vršnjake koji govore samo maternji jezik

1609355551_deca.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Osim što pozitivno utiče na mozak zdravih ljudi, bilingvizam utiče povoljno i na osobe koje pate od neke neurološke patologije, kao što je na primer Alchajmerova bolest.

Pročitajte još: Da li deca zbog brze hrane imaju lošije ocene?

Foto: despositos

Prema studiji doktorantkinje Univerziteta u Gentu (Belgija) Evi Vumans, koja je uključila 54 dece predškolskog uzrasta koje je podelila u dve grupe, dokazan je pozitivan efekat učenja stranog jezika. Naime, ona je decu istog nivoa inteligencije i lingvističkog razvoja podelila na dve grupe od kojih je jedna pohađala nastavu na dva jezika (francuski i holandski), dok je druga imala nastavu samo na maternjem.

Posle godinu dana ovakvog režima, doktorantkinja je uporedila testove inteligencije dece iz obe grupe, čime je dokazala da su bolji rezultati dece koja su pohađala nastavu na dva jezika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas