Oglas
· · Komentari: 0

TEST LIČNOSTI: Odgovorite na nekoliko jednostavniji pitanja i saznajte kakav utisak ostavljate na ljude

Kratak test ličnosti koji vam može dati odgovor na pitanje kako vas drugi vide

1713258965_Foto-Shutterstock-licnost.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Psiholozi sa Univerziteta u Pensilvaniji otkrili su da je potrebno samo tri sekunde da neko odluči da li mu se sviđate ili ne, da li ga privlačite ili da li bi želeo da radi sa vama na poslu. Jednostavan način da ostavite dobar utisak i utičete na način na koji vas drugi doživljavaju jeste da tokom razgovora pogledate sagovornika u oči i da se dobro, pristojno i u skladu sa tim kuda idete oblačite. Da biste dobili neku predstavu o tome kako vas drugi doživljavaju, izaberite u testu odgovore koji vam najviše odgovaraju na sledeća pitanja!

1. Na prvom sastanku ćete najverovatnije nositi…

a) ... crne ili tamne boje od glave do pete.
b) ... jake boje.
v) ... neutralne boje.
g) ... print.

2. Kada upoznate nove ljude…

a) ... slušate i ne govorite mnogo o sebi.
b) ... prijatno razgovarate, bez tabu tema i bez kontradiktornosti.
v) ... govorite s njima tihim, jedva čujnim glasom.
g) ... postavljate pitanja da biste ih zbunili.

3. O čemu obično razgovarate sa ljudima koje ne poznajete dobro?

a) Iznosite činjenice i zapažanja koja rizikuju da vas uznemire.
b) Tračevi o ljudima koje poznajete ili o političarima i poznatim ličnostima.
v) Govorite pristojno.
g) O svemu što vas nervira.

4. Šta je moguće da ćete češće reći?

a) Stvarno?
b) Divno!
c) Hvala!
g) Šalio sam se! Izvinjavam se!

Većina pod A – Odajete na ljude utisak čvrstine

Oni koji vas prvi put sretnu imaju osećaj da vam ne mogu stati na put i da se osećaju neprijatno u vašoj blizini. Za to mogu biti krive tamne boje odeće u kojoj se često osećate prijatno. U stvari, želite da znate s kim imate posla pre nego što se nekome otvorite. S druge strane, pokušavate da zaradite poštovanje od samog početka. Bez obzira na to koliko je dobra vaša strategija da eliminišete one koji vas mogu naterati da patite, rizično je jer možete izgubiti ljude koji mogu doneti pozitivnu promenu u vašem životu.

Većina pod B – Odajete utisak da ste zabavna osoba

Podebljane boje su pokazatelj da ste voljni da upoznate nove ljude. Savršeno ide uz veliki osmeh, zanimljive razgovore, a male sitnice o važnim ljudima i događajima sugerišu da ste budna priroda, povezani sa svime što je aktuelno. Uz vaše uzvike "život je lep", svi znaju da mogu da računaju na vas ili da im je mnogo bolje u vašoj blizini.

Većina pod C – Odajete im utisak stidljive osobe

Ako silom prilika nije trebalo da upoznate nove ljude, radije i ne biste. Vi ste introvert koji se oseća dobro u samoći, u ličnom prostoru gde ne morate da se suočavate sa strahom da ćete izaći iz svoje zone udobnosti. Pokušajte da prevaziđete strah od nepoznatog i mogućih razočaranja koja izazivaju novi ljudi.

Većina pod D – Odajete utisak nepredvidive osobe

Imate poseban stil i osvajate originalnošću. S druge strane, zbunjujete mnoge od onih koje prvi put srećete. Kada sretnete nekoga prvi put, možete se pojaviti kao osoba koja zbija šale, koja testira teren, ali i koja ima poteškoće da kontroliše svoje raspoloženje, posebno ako vam se desi da češće pričate o aspektima koji vas nerviraju. Stoga odajete utisak da ste nepredvidiva osoba na koju se ne možete sto odsto osloniti.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas