Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Одговорите на неколико једноставнији питања и сазнајте какав утисак остављате на људе

Кратак тест личности који вам може дати одговор на питање како вас други виде

1713258965_Foto-Shutterstock-licnost.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Психолози са Универзитета у Пенсилванији открили су да је потребно само три секунде да неко одлучи да ли му се свиђате или не, да ли га привлачите или да ли би желео да ради са вама на послу. Једноставан начин да оставите добар утисак и утичете на начин на који вас други доживљавају јесте да током разговора погледате саговорника у очи и да се добро, пристојно и у складу са тим куда идете облачите. Да бисте добили неку представу о томе како вас други доживљавају, изаберите у тесту одговоре који вам највише одговарају на следећа питања!

1. На првом састанку ћете највероватније носити…

а) ... црне или тамне боје од главе до пете.
б) ... јаке боје.
в) ... неутралне боје.
г) ... принт.

2. Када упознате нове људе…

а) ... слушате и не говорите много о себи.
б) ... пријатно разговарате, без табу тема и без контрадикторности.
в) ... говорите с њима тихим, једва чујним гласом.
г) ... постављате питања да бисте их збунили.

3. О чему обично разговарате са људима које не познајете добро?

а) Износите чињенице и запажања која ризикују да вас узнемире.
б) Трачеви о људима које познајете или о политичарима и познатим личностима.
в) Говорите пристојно.
г) О свему што вас нервира.

4. Шта је могуће да ћете чешће рећи?

а) Стварно?
б) Дивно!
ц) Хвала!
г) Шалио сам се! Извињавам се!

Већина под А – Одајете на људе утисак чврстине

Они који вас први пут сретну имају осећај да вам не могу стати на пут и да се осећају непријатно у вашој близини. За то могу бити криве тамне боје одеће у којој се често осећате пријатно. У ствари, желите да знате с ким имате посла пре него што се некоме отворите. С друге стране, покушавате да зарадите поштовање од самог почетка. Без обзира на то колико је добра ваша стратегија да елиминишете оне који вас могу натерати да патите, ризично је јер можете изгубити људе који могу донети позитивну промену у вашем животу.

Већина под Б – Одајете утисак да сте забавна особа

Подебљане боје су показатељ да сте вољни да упознате нове људе. Савршено иде уз велики осмех, занимљиве разговоре, а мале ситнице о важним људима и догађајима сугеришу да сте будна природа, повезани са свиме што је актуелно. Уз ваше узвике "живот је леп", сви знају да могу да рачунају на вас или да им је много боље у вашој близини.

Већина под Ц – Одајете им утисак стидљиве особе

Ако силом прилика није требало да упознате нове људе, радије и не бисте. Ви сте интроверт који се осећа добро у самоћи, у личном простору где не морате да се суочавате са страхом да ћете изаћи из своје зоне удобности. Покушајте да превазиђете страх од непознатог и могућих разочарања која изазивају нови људи.

Већина под Д – Одајете утисак непредвидиве особе

Имате посебан стил и освајате оригиналношћу. С друге стране, збуњујете многе од оних које први пут срећете. Када сретнете некога први пут, можете се појавити као особа која збија шале, која тестира терен, али и која има потешкоће да контролише своје расположење, посебно ако вам се деси да чешће причате о аспектима који вас нервирају. Стога одајете утисак да сте непредвидива особа на коју се не можете сто одсто ослонити.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas