Oglas
· · Komentari: 0

Zar ovo postoji u 21. veku? Razlog zbog kog je ova TRUDNA nastavnica dobila OTKAZ je NEVEROVATAN!

Nastavnica iz NJudžersija otpuštena je iz katoličke škole, a razlog je zapanjio mnoge.

1625573287_trudnica.jpg
Foto: Instagram/ screenshot orlandobloom
Oglas

Viktorija Krisitelo već sedam godina se sudski spori sa bivšim poslodavcem, koji tvrdi da njeno otpuštanje nije bilo diskriminatorno.

Nastavnica likovne kulture dobila je otkaz 2014. kada su u školi saznali da će dobiti dete. Rimokatolička časna sestra koja je bila direktorka otvoreno joj je rekla da je otpuštena jer je "neudata i trudna".

Krisitelo je tužila školu, ali nakon što je žalbeni sud dvaput stao na njenu stranu, Vrhovni sud je intervenisao u ime škole i pristao da sasluša obe strane.

Škola tvrdi da otkaz nije bio diskriminatoran jer su sprovodili svoju "slobodu veroispovesti", dok advokati škole kažu da "vanbračni s*ks krši temeljno katoličko verovanje koje u ovom slučaju nisu mogli da zanemare".

Iz škole takođe tvrde da je otpuštanje učiteljice legalno prema odluci Vrhovnog suda 2020. godine kojom se utvrdilo da se savezni zakoni o diskriminaciji pri zapošljavanju ne primenjuju na predavače u verskim školama.

Sud još nije odredio datum za saslušanje svedočenja.

                       Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas