Elaginska kiselina kojom jagoda obiluje sprečava širenje ćelija raka.
![1619183689_Jagode.jpg](/cache/images/3/6/a/3/8/36a3800c38213cea3f306187400b61e5f6e928a3.jpg)
Jagode deluju antikancerogeno i podižu imunitet.
Pročitajte još: Rusi "odlepili" za garderobom od KOPRIVE I KONOPLJE: Tkanine sprečavaju RAK KOŽE, a veruje se da postoje i druga lekovita svojstva
Jagode su jedan od najboljih dokaza da ono što je ukusno može da bude i zdravo. Istraživanja su pokazala da konzumacija ovog voća može da spreči nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog creva, prostate i pankreasa.
Tačnije, elaginska kiselina kojom obiluje sprečava širenje ćelija raka. Osim toga, jagode su na listi voća sa visokim sadržajem antioksidanasa na visokom četvrtom mestu.
Pročitajte još: Kalorične, ali tako ZDRAVE: Da li ste znali da pinjole štite od UV zraka?
Ovi elementi štite telo od slobodnih radikala koji su povezani sa preranim starenjem i raznim bolestima, uključujući Alchajmerovo oboljenje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU