· · Komentari: 0
VOĆE

Jedite jagode! One sprečavaju starenje i ovu OPAKU bolest

Elaginska kiselina kojom jagoda obiluje sprečava širenje ćelija raka.

1619183689_Jagode.jpg
Foto: Piksabej

Jagode deluju antikancerogeno i podižu imunitet.

Pročitajte još: Rusi "odlepili" za garderobom od KOPRIVE I KONOPLJE: Tkanine sprečavaju RAK KOŽE, a veruje se da postoje i druga lekovita svojstva

Jagode su jedan od najboljih dokaza da ono što je ukusno može da bude i zdravo. Istraživanja su pokazala da konzumacija ovog voća može da spreči nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog creva, prostate i pankreasa.

Tačnije, elaginska kiselina kojom obiluje sprečava širenje ćelija raka. Osim toga, jagode su na listi voća sa visokim sadržajem antioksidanasa na visokom četvrtom mestu.

Pročitajte još: Kalorične, ali tako ZDRAVE: Da li ste znali da pinjole štite od UV zraka?

Ovi elementi štite telo od slobodnih radikala koji su povezani sa preranim starenjem i raznim bolestima, uključujući Alchajmerovo oboljenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.