Oglas
· · Komentari: 0
KOVID

Deca imaju duplo više antitela od odraslih, a najmanje ima ova GENERACIJA

Deca mlađa od 10 godina imaju veći nivo antitela od adolescenata i odraslih nakon što se zaraze virusom korona, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u ponedeljak u naučnom časopisu "Jama".

1617001147_Depositphotos_337450972_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Veruje se da bi ovaj stručni rad mogao jednim delom da pruži odgovor na pitanje koje naučnici još aktivno proučavaju, a to je zbog čega su deca manje pogođena simptomatskim oblicima kovida.

Pročitajet još: Sindrom Zlatokose: Opasna bolest koja može da vas košta života

Takođe, važno je da se naglasi da telo prirodno proizvodi antitela u prisutnosti virusa da bi se borilo protiv njega.

Veliki broj uzoraka
Naučnici su analizirali gotovo 32.000 seroloških testova iz NJujorka, prikupljenih između aprila i augusta 2020. godine. Fokusirali su se na pozitivne rezultate testiranja koji ukazuju preležanu zarazu virusom korona.

Prema dobijenim rezultatima utvrđeno da su deca starosti između jedne i 10 godina razvila srednji nivo IgG antitela, koji je bio znatno viši nego kod odraslih.

Deca do 10. godine razvijaju antitela više od odraslih

IgG su vrsta antitela koja se nalaze u međućelijskom prostoru i štite organizam od zaraze. Dokazivanjem prisustva ovog antitela može se zapravo dokazati da je postojalo prethodno obolevanje ili da je sprovedena vakcinacija.

Pročitajte još: Tri znaka mogu da pokažu da vam je IMUNITET UGROŽEN

Foto: Depozit

Pročitajte još: Zašto se češete dok ste pod stresom? Istraživači otkrili razlog

Tinejdžeri su drugi
Pokazalo se da je srednji nivo IgG antitela dvostruko viši kod dece u dobu između jedne i 10 godina u odnosu na adolescente (od 11 do 18 godina), a među njima je on bio dvostruko viši nego kod mlađih odraslih osoba (od 19 do 24 godine).

Istovremeno je najniži nivo antitela IgG uočen kod mlađih osoba starosti od 19 do 30 godina, pre nego što je porastao s godinama života, a razlozi za to su još nejasni, smatraju autori istraživanja.

Najniži nivo imaju mladi od 19 do 30 godina.

Analize su sprovedene na manjem broju uzoraka krvi uzetih od dece, adolescenata i mlađih odraslih osoba, a cilj im je bio da se uporedi imunološki odgovor kod različitih starosnih grupa.

Pročitajte još: Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi i zbog čega je to dobro za vaš organizam

U studiji koja je objavljena u časopisu "Nature", istaknuto je da se deca znatno bolje brane od virusa zahvaljujući urođenom imunološkom odgovoru organizma, onom koji postoji i pre stečenog imuniteta i rezultira nastankom antitela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas