· · Komentari: 0

Drugo lekarsko mišljenje – dodatna sigurnost u lečenju

Danas se obeležava Svetski dan sigurnosti pacijenata

1663586801_Untitled.jpg

Beograd, 17. septembar 2022. – Svetski dan sigurnosti pacijenata obeležava se danas širom sveta kroz brojne aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti o sigurnosti pacijenata i pravu na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Već četvrtu godinu zaredom 17. septembar je dan kada će brojne zgrade i kulturne znamenitosti biti obasjane narandžastom bojom, skrećući pažnju na važnost brige za zdravlje pacijenata.

U sklopu ovogodišnje kampanje, koja u fokusu ima bezbednost lekova i racionalno korišćenje medikamenata, „Dunav osiguranje”, kao društveno odgovorna kompanija, priključuje se brizi za zdravlje svojih sugrađana, podsećajući ih na važnost preventivnih pregleda, ali i pružajući neophodnu podršku pri lečenju, čak i od najtežih bolesti.

Pored finansijske sigurnosti i dostupnosti brzog i kvalitetnog lečenja koju omogućava posedovanje polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Kompanije „Dunav”, poseban vid osiguranja koje sve više odgovornih poslodavaca ugovara za svoje zaposlene uključuje i osiguranje lica za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija, kao i osiguranje za slučaj obolevanja od raka – Cancer protection.

Posedovanje polise osiguranja za slučajeve obolevanja od raka pruža neophodnu finansijsku podršku, koja je veoma značajna u borbi sa kancerom. Pored toga, ova polisa uključuje i dodatni vid sigurnosti u lečenju, koji se odnosi na mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, što osiguranici mogu koristiti više puta tokom perioda osiguranja.

Česta nedoumica je šta tačno podrazumeva drugo lekarsko mišljenje. U pitanju je detaljna nezavisna revizija uspostavljene dijagnoze i preporučenog načina lečenja osiguranika od strane multidisciplinarnog tima lekara odgovarajućih specijalnosti, angažovanog od strane vodećih svetskih medicinskih centara specijalizovanih za dijagnostiku i lečenje kancera.

Upravo je ova usluga mnogo puta do sada uticala na tok lečenja, budući da mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja u nekoj od renomiranih lekarskih ustanova može doprineti spokojnijem donošenju odluke osiguranika o procesu lečenja, uz dodatno specijalističko angažovanje i podršku u daljem procesu izlečenja. Pozitivna iskustva pacijenata koji su na taj način obezbedili visok nivo zdravstvene zaštite, potvrda je pouzdanosti i sigurnosti, koju Kompanija „Dunav” nastoji da obezbedi svojim klijentima i u najizazovnijim vremenima.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati Kontakt centar Kompanije „Dunav osiguranje“ na telefon 0800 386 286 ili posetiti sajt www.dunav.com.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.