Oglas
· · Komentari: 0
napitak

Hladna ili topla kafa? Šta je zdravije za nas i od čega to zavisi?

Da li pijete toplu ili hladnu kafu?

1639943378_e95e3fb44f274b64758ba6af2c720f44bf60f314.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Jedno istraživanje kaže da se godišnje uživa u preko 400 milijardi šoljica kafe. Zvuči potpuno neverovatno.

Hladna ili topla kafa?

Ispijanje kafe nudi različite prednosti. Studija je otkrila da kafa podstiče osećanja ljubaznosti, prijateljstva i sreće. Smatra se da zrna kafe sadrže vitamine B, kalijum, riboflavin i oko hiljadu različitih biljnih jedinjenja. Kafa je takođe izvor antioksidanata. Ali, da li ste se pitali koja je razlika između tople i hladne kafe?

Postoji više načina da napravite hladnu kafu. Hladni napitak se pravi sa hladnom vodom za nižu kiselost. Hladna kafa ima tendenciju da bude manje kisela i nežnija za vaš probavni sistem.

Prema studiji u Scientific Reports, vruća kafa ima više antioksidanata nego hladna kafa.

Vrednost pH tople i hladne kafe skoro je isti i kreće se od 4.85 do 5.13. Zato se hladnija kafa predlaže onima koji imaju problema sa želucem, dok je u drugim slučajevima bolje piti toplu kafu.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas