· · Komentari: 0
KAFA

Nauka ima odgovor: Topla ili hladna kafa - koja je ZDRAVIJI IZBOR

Kakvu kafu vi volite da pijete?

1643115728_coffee-g1aea4384d_1280.jpg
Foto: Piksabej

Zanimljiv je podatak da se širom sveta godišnje popije preko 400 milijardi šoljica kafe. Ispijanje kafe donosi te male rituale koji čine da se osećamo dobro, što je dokazala i studija, u kojoj je otkriveno da kafa podstiče osećanja ljubaznosti, prijateljstva i sreće.

Smatra se da zrna kafe sadrže vitamine B, kalijum, riboflavin i oko hiljadu različitih biljnih jedinjenja.

Pored toga, kafa je takođe odličan izvor antioksidanata. Međutim, postavlja se pitanje da li ima razlike između tople i hladne kafe, i ako ima, koja varijanta je zdravija?

Pročitajte još: CRNA ili SA MLEKOM: Stručnjaci objašnjavaju koja je KAFA bolja

Topla ili hladna kafa?

Postoji više načina da napravite ledenu kafu. Hladni napitak se pravi sa hladnom vodom za nižu kiselost. Ledena kafa ima tendenciju da bude manje kisela i nežnija za vaš probavni sistem, za razliku od tople kafe.

S druge strane, vruća kafa ima više antioksidanata nego hladna kafa. Naravno, dodatni dodaci poput šećera mogu promeniti zdravstvene prednosti i učiniti kafu nezdravom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.