· · Komentari: 0
SAVETI

OČI ĆE VAM BITI ZAHVALNE: Odmorite ih uz pomoć ovih trikova

Osnovno načelo medicine je da ako ne koristite mišiće, oni postaju slabiji.

1610273181_Depositphotos_144136223_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Baš kao i svaki drugi mišić, potrebno je trenirati i mišiće očiju.

Ako želite da sačuvate njihovo zdravlje i izvučete maksimalnu korist, sledite ove savete!

Pročitajte još: Suve su vam oči, ne trljajte ih: Doktorka objašnjava šta uraditi umesto toga

Izbegavajte preopterećenje očiju tokom dana. Svaka dva do tri sata zatvorite oči i opuštajte ih nekoliko minuta.

Ako nosite naočare, smanjite vreme nošenja. Češće ih skidajte i ne nosite ih kada to zaista nije potrebno.

Indijska vežba za oči
Sedite tako da gledate u određeni predmet u prostoriji (npr. postavite sveću na sto ispred sebe). Koncentrišite se na predmet i usmerite svu pažnju na njega. Pokušajte da ne trepćete. Cilj je ostvariti čvrstu i detaljnu sliku predmeta u vašem umu i sećanju. Zatim zatvorite oči i obratite pažnju na prostor između obrva, pokušavajući da zadržate sliku predmeta u glavi koliko god možete. Vežbu izvodite oko 10 minuta.

Kada ste na otvorenom, pokušajte češće da gledate u daljinu, umesto da se fokusirate na svoje noge ili okolinu u blizini.

Pročitajte još: Da li možete da osetite MIRIS kafe? Da li ste zavisnik ili imate PREFINJEN nos?

Svaki dan popijte sok od šargarepe. Ako želite da postignete maksimalnu korist soka, dodajte mu jednu do dve kapi maslinovog ulja. To neće pokvariti ouus, a organizam će lakše apsorbovati hranjive elemente.

Ako osećate napetost i umor očiju, isperite ih toplom vodom.

Ne gledajte u ekran mobilnog telefona, TV-a ili ekran računara, najmanje dva sata pre odlaska u krevet.

Pročitajte još: Napravite "proteinsku bombu": Ovakav doručak daće vam energiju za ceo dan

Cilj indijske vežbe za oči je da postignete jasnu sliku pre nego što vam oči postanu umorne.

Uz ove savete i vežbe, sačuvaćete zdravlje očiju i izbeći pritisak uzrokovan dugoročnim gledanjem u ekran raznih uređaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.