Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Previše se znojite i smrdi vam ispod pazuha? Odmah prestanite da radite OVO - preporodićete se!

Sasvim je prirodno da se znojite, naročito na velikim vrućinama, međutim, ukoliko ste primetili da vam je smrad gori nego inače, za to je možda kriva i vaša ishrana.

1594125057_Depositphotos_165412398_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Znojenje je način da vam telo kaže da je vreme da se ohladite ili reakcija na stresne situacije. Dermatolog, Džošua Zajhner, ističe za magazin "Women's Health" da postoji mnogo načina kako da izbegnete smrad ispod pazuha, kao što je korišćenje dezodoransa i održavanje higijene, ali i da promena u ishrani može imati veliki uticaj.

Pročitajte još: Nećete verovati: Lek za GLAVOBOLJU nalazi se među ZAČINIMA

- Miris zavisi od različitih tipova bakterija koje se nalaze na koži, zajedno sa različitim tipovima hrane koju unosite. Iako zdravo, određeno povrće poput brokolija, kupusa, špargle i karfiola, povećavaju smrad prdeža i znoja, pa ne bi bilo loše da probate da smanjite unos ovih namirnica.

Foto: Depozit

Doktor Zajhner kaže da se ovo dešava jer se vaše telo bori da svari ovu hranu. Metaboličkim procesom se oslobađaju isparljiva jedinjenja koja potom izlaze iz tela ostavljajući smrad.

Ipak, pored ishrane i stresa, takođe postoje i neke bolesti zbog kojih dolazi do pojačanog znojenja i smrada, poput bolesti jetre, dijabetesa i otkazivanja bubrega.

Pročitajte još: Metoda 60 SEKUNDI će potpuno da preporodi vaše lice

Foto: Depozit

Preporuka dermatologa jeste da vodite računa o higijeni, koristite dezodorans koji odgovara vašem tipu kože, pa i da probate sa promenom ishrane.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas