· · Komentari: 0

Voće koje će vam pomoći da OJAČATE imunitet: Sačuvajte ZDRAVLJE tokom sezone prehlada i virusa

Ukoliko vam je imunitet oslabljen uvrstite ovo voće u svoju ishranu

1667135141_Foto-Pexels-voce.jpg
Foto: Pexels

Imunitet je veoma bitan tokom jesenjih i zimskih dana ka da počne sezona prehlada i gripa. Ukoliko ste zdravi i brinete o svom imunitetu, manje su šanse da se zarazite. 

Za jačenje imunološkog sistema jako je važna ishrana. Pogledajte koje voće vam može pomoći u borbi protiv virusa.

Pomorandže

Pomorandže su dostupne tokom cele godine. NJihov plod je bogat vitaminima C,B, E, provitaminom A, a sadrže i kalcijum i kalijum. Upravo visok sadržaj vitamina C deluje kao antioksidans, povećava broj belih krvnih zrnaca i na taj način jača imunološki sistem.

Jabuke

Jabuke se u narodu zovu "kraljice zdravlja", pa zbog toga ne čudi što su se i one našle na ovom spisku. Obiluju vitaminima C,Am b1,b2. Sadrže i beta karoten, te kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe. Sadrže kvercetin, kamferol, miricetin, katehin, antocijanine i još više od 20 antioksidanasa.

Pročitajte još: Ručak gotov za 15 minuta: Slani mafini sa pečurkama i spanaćem koje ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)

Nar

Nar sadrži čitavu lepezu korisnih supstanci i mikroelemenata, a tu pre svega spadaju vitamini, vlakna i minerali poput kalcijuma, kalijuma, natrijuma i magnezijuma. Takođe, sadrži 15 vrsta amino-kiselina koje predstavljaju neophodne komponente za funkcionisanje našeg organizma.

Limun

Limun je pun nutrijenata - sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan, a bogat je vlaknima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.