Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOSTI

Nemojte preterivati, ali PSOVANJE JE ZDRAVO!

Od malena nas uče kako je psovanje nepristojno i kako se "ružne reči" ne smeju izgovarati.

1633816567_Depositphotos_176441362_S.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Psovke su postale gotovo deo normalan deo svakodnevne konverzacije, a bogatstvo psovkama našeg jezika čini se da je na zavidnom nivou. Ipak, iako se ljudima koji psuju dodeljuju razne etikete, istraživanje finskih naučnika pokazuje da je psovanje zapravo prilično dobra stvar, smatrali ga vi nedostatkom kulture i kućnog obrazovanja.

Pročitajte još: Kada se završava retrogradni Merkur? Čuvajte se TRI datuma u oktobru, a onda sledi USPEH

Psovanje je zapravo "zdravo" jer jača emocionalnu snagu i stabilnost, a smanjuje i trenutnu bol poput analgetika. Ipak, ako se psovkama služite gotovo stalno jer su one tada deo vašeg normalnog, svakodnevnog govora. Ali ako vam "izleti" ponekad, onda je to odličan način za otpuštanje besa.

Pročitajte još: Mesečni horoskop do 22. oktobra: Vagu LAŽU, Bik je okružen NEVEROM, a jedna znak deobija ŠANSU ŽIVOTA

Lekari iz britanskog Udruženja psihologa tvrde da  nam psovanje daje više samopouzdanja pa smo zbog toga i drugima automatski mnogo privlačniji. Nećemo vam preporučiti da psujete, naravno, ali ako vam pobegne ...ne brinite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas