Oglas
· · Komentari: 0

Na Zapadu veruju da donose sreću: Za mačije brkove vezuju se mnoge priče, a čest su deo mnogih vradžbina

Mnogobrojni mitovi i verovanja vezuju se za mačije brkove

1654513791_pexels-krysten-merriman-20787.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Naučno gledano, brkovi mačkama pomažu da odmere prostor u kom su se našle, a imaju i važnu ulogu prilikom hvatanja plena. Sa druge strane, mnogi vlasnici čuvaju brkove svojih mezimaca kao amjaliju.

Koja se sve neobična verovanja vezuju za njih?

Donose sreću

Kao što smo pomenuli, mnogi vlasnici čuvaju brkove svojih mačaka. S obzirom da oni otpadaju retko i neprimetno, neki ih čuvaju u staklenim bočicama ili ih zalepe negde jer veruju da će im to doneti sreću.

Sprečavaju saobraćajne nesreće

Ovo je još jedno od mnogih mitova koji se vezuju za mačije brkove. Pojedini ih drže u kolima u vrećicama jer veruju da ih to štiti od saobraćajnih nezgoda, iznenadnih kvarova na putu i slično.

Pročitajte još: Kako da u nekoliko jednostavnih koraka pokažemo MAČKI da je volimo?

Sastojak vradžbina

Mačke su se dosta dugo vezivale za veštice i sve što je okultno. Zato su ostale kao deo u mnogim vradžbinama i magijskim ritualima. Najčešće su deo onih obreda kojim se priziva zdravlje, napredak, savladavanje svih životnih prepreka i slično.

Zanimljivo je da se u Americi ustalio izraz "kao mačiji brk" kada za nekog želimo da kažemo da je izvrstan, superioran i bolji od drugih.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas