Oglas
· · Komentari: 0
MALI KUĆNI LJUBIMCI

Zašto voda u AKVARIJUMU brzo postaje mutna i žuta i kako se IZBORITI sa tim problemom

Ovo je prilično čest problem i, na sreću, postoji mnogo načina da se to reši.

1671317174_234150_shutterstock-2134586597_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mutna zelena voda koja se iznenada može pojaviti u vašem akvarijumu uzrokovana je cvetanjem algi. Naravno, prirodno je da akvarijumi imaju alge, a, u stvari, mogu poslužiti kao hrana za puževe i druga vodena bića. Ali problem nastaje kada cvetanje izmakne kontroli i voda postane veoma zamućena.

Pročitajte još: Svojim ponašanjem pas vam mnogo govori: Evo kako da ga razumete

Kako se rešiti zamućene vode?

  • Potpuno blokirajte izvore svetlosti. Ovo će zaustaviti fotosintezu, što omogućava algi da raste.
  • Instalirajte dijatomski filter kako biste uklonili alge suspendovane u vodi.
  • Instalirajte UV filter. Ubiće ćelije algi koje prolaze kroz ultraljubičasto svetlo.
  • Uzgajati dafnije u akvarijumu. Ovi mali rakovi jedu alge, koje zauzvrat jedu ribe. U akvarijum možete staviti i ribe koje jedu alge ili puževe.
  • Dodajte žive vodene biljke. Oni će apsorbovati fosfate, amonijak i nitrate iz vode, koje alge takođe koriste za rast.
  • Češće promene vode privremeno će smanjiti količinu zelenila, ali ga neće eliminisati niti sprečiti da se ponovo pojavi.

Šta učiniti ako je voda previše zamućena?

Pročitajte još: Devojka (22) uključila veš-mašinu, a posle minut je čula LUPANJE: Kada ju je otvorila, ŠOKIRALA SE (VIDEO)

Ako pad pH vrednosti šteti vašoj vrsti ribe, razmislite o preuređenju vašeg akvarijuma.

Ako u akvarijumu ima mnogo nepojedene hrane, trulih biljaka ili možda mrtve ribe, potrebno ga je očistiti. Isto tako, ako je voda penasta ili se peni kada se protrese, u njoj ima dosta rastvorenih organskih materija.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas