Oglas
· · Komentari: 0

Višestruko koristan i VAN KUHINJE: 23 načina na koje možete upotrebiti KOKOSOVO ULJE

Zbog svog sastava, kokosovo ulje može se upotrebiti na mnogo načina

1682584853_shutterstock_1580400694.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Izvan kuvanja, kokosovo ulje može da se koristi na brojne načine da poboljša vašu lepotu ili vam pomogne u čišćenju vašeg doma.

Predstavljamo vam 23 načina da iskoristite kokosovo ulje u vašem domu.

1. Koristite kokosovo ulje za rast trepavica i obrva

Kombinujte jednaku količinu kokosovog ulja i ricinusovog ulja i pomešajte ih u maloj posudi. Čistom četkicom stare maskare nanesite na vaše trepavice ili obrve. Kokosovo ulje će pomoći da vaše dlačice pravilno rastu, dok ricinusovo ulje pomaže da dobijete bolju gustinu.

2. Osvežite kosu kokosovi uljem

Potrebno je samo nekoliko kašika kokosovog ulja koje ćete zagrejati u mikrotalasnoj pećnici, sve dok ulje ne postane potpuno tečno. Kada se malo ohladi umočite češalj u kokosovo ulje i češljajte kosu. Skupite kosu i operate je posle 30 minuta, ili ostavite ulje tokom noći i operate kosu ujutru.

3. Uklonite šminku

Stavite malu količinu kokosovog ulja na komadić vate i uklonite šminku oko očiju. Kao dodatni bonus kokosovo ulje će pomoći da poboljšate rast trepavica.

4. Uklonite celulit

Kombinujte kokosovo ulje sa mlevenom kafom u maloj posudi i nanesite malu količinu mešavine na vašoj koži. Nežno trljajte, uradite zdrav piling, a zatim isperite.

5. Hidrirajte lice i telo

Kokosovo ulje je neverovatna hidratacija za vaše lice i telo, jer kokosovo ulje prodire u duboke slojeve kože da pomogne i ojača osnove tkiva.

6. Eliksir za usne

Pomešajte jednaku količinu kokosovog ulja i belog kristal šećera ili smeđeg šećera zajedno sa jednom kapi ekstrakta vanile u maloj posudi. Dobićete mirišljavi balsam koji će rešiti vaše ispucale usne i učiniti ih nežnim i mekanim.

7. Losion posle brojanja

Zamenite kupljene kreme i losione koje koristite posle brijanja. Utrljajte kokosovo ulje koje je pomešano sa shea puterom i bademovim uljem.

8. Očistite četkice za šminku

Veoma je važno da vaše četkice za šminku budu čiste kako bi sprečile primenu bakterija na licu prilikom šminkanja. Jednom nedeljno pomešajte antibakterijski sapun sa kokosovim uljem u čaši i umočite svoje četkice u ovu mešavinu. Obrišite četkice papirnim ubrusom, a zatim ih isperite čistom vodom i dozvolite četkicama da se preko noći osuše.

9. Kokosovo ulje u borbi protiv komaraca

Pomešajte kokosovo ulje sa ekstraktom ulja peperminta i dobićete prirodno sredstvo koje će držati komarce dalje od vas.

10. Uklonite bore ispod očiju

Zamenite skupe kreme kokosovim uljem koje vam može pomoći da uklonite sitne bore oko očiju. Kokosovo ulje podstiče proizvodnju kolagena koji pomaže da vaša koža ostane mlada.

11. Kokosovo ulje kao prevencija i tretman kod strija

Dok ste u drugom stanju redovno nanosite kokosovo ulje na koži stomaka kako bi sprečile pojavu strija, ili primenite kokosovo ulje posle trudnoće kako bi smanjile pojavu strija.

12. Napravite morske talase na kosi

U spreju pomešajte jednu šolju tople vode sa jednom kašičicom morske soli, jednom kašičicom kokosovog ulja i jednom kašičicom gela za kosu. Promućkajte i dobićete domaći sprej koji će dati kosi lepe talase.

13. Očistite listove biljaka

Umesto korišćenja hemijskih proizvoda koji će doneti sjaj vašim kućnim biljkama, koriste malu količinu kokosovog ulja koje će vašim predivnim biljkama dati neverovatan sjaj.

14. Uklonite cene i nalepnice

Ukoliko ne možete da odlepite nalepnicu sa nekog predmeta, pomešajte kokosovo ulje i sodu bikarbonu i nanesite na proizvode za uklanjanje lepljivih ostataka.

15. Kokosovo ulje daje sjaj koži

Utrljajte malo kokosovog ulja na svojim kožnim cipelama, jakni ili torbi da koži date dodatni sjaj.

16. Protiv ujeda

Nanesite kokosovo ulje na ujed kako bi smanjili svrab i ubrzali proces zarastanja kože.

17. Protiv pojave ekcema na koži

Kokosovo ulje deluje vrlo efikasno na pojavu ekcema na koži, naročito kod dece.

18. Za lečenje gljivica na noktima

Kokosovo ulje je poznato po svojim anibakterijskim i antiinflamtornim dejstvima, zbog čega je jako pogodno kod borbe sa gljivicama na noktima i stopalima.

19. Koristite ga kao lubrikant

Kokosovo ulje se može koristiti kao lubrikant prema rečima stručnjaka. Samo oprezno, jer kokosovo ulje može da oslabi lateks kondoma, pa zato koristite poliuretanske kondome.

20. Omekšajte zanktice

Koristite kokosovo ulje kao deo vaše rutine kod kućnog manikira, masirajte uljem vaše zanoktice da ih omekšate.

21. Highliter na obrazima

Dajte vašoj koži svež finiš, trljanjem male kapi kokosovog ulja na vrhovima vaših obraza.

22. Izbelite zube

Pomešajte sodu bikarbonu sa kokosovim uljem i dobićete domaću pastu za zube koja će zadržati vaše zube belim.

23. Uklonite bubuljice i čireve

Stavite malo kokosovog ulja direktno na čir ili bubuljicu da ubrzate isceljenje i sprečite mogućnost reprodukcije virusa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas