Oglas
· · Komentari: 0

Greška je u ovome: Evo zbog čega vam veš i dalje ima neprijatan miris nakon što ste ga oprali u veš mašini

Neobičan, uglavnom neprijatan miris, može se osetiti kada zaboravimo da izvadimo veš posle pranje, makar to bio i kratki vremenski period

1659681328_ves-masina.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Kada se desi ovakva situacija, većina osoba zapita se zbog čega je to tako, pre svega zbog činjenice da su tokom pranja korišćeni i deterdžent i omekšivač.

Pročitajte još: Frižider obavezno čistite jednom mesečno: U suprotnom biće pun bakterija, a ovo je najpogodnije sredstvo za ribanje

U velikom broju slučajeva, za neugodan miris možemo kriviti gljivice, bakterije, kao i talog prljavštine koja se nalazi u bubnju mašine.

Shodno tome, neophodno je čistiti veš mašinu redovono, a u toku dve nedelje poželjno je uključiti praznu na program pranja sa temperaturom na najvišem nivou. Prava konfuzija može nastati nakon što tek opran veš, izvađen odmah nakon pranja, i dalje zaudara.

Kako bi se neobični miris sprečio i tokom narednih pranja, pokušajte da sipate sodu bikarbonu i jabukovo sirće u bubanj, ne bi li se na taj način "izvukli" mirisi iz mašine.

Preporučeno je da se mala količina jabukovog sirćeta dodaje prilikom svakog pranja u veš, pa će se tako sprečiti da odeća pokupi bilo kakav neprijatan miris.

Pročitajte još: Kako da povratite IZGUBLJEN SJAJ I BOJU POSUĐA I SUDOPERE: Napravite smesu i zablistaće kao nova

Trik koji vam dodatno može pomoći jeste da u jabukovo sirće sipate nekoliko kapi eteričnog ulja. Ukoliko budete sprečeni da tokom noći neplanirano veš ostane u mašini, u bubanj dodajte šoljicu alkoholnog sirćeta, stavite deterdžent i ponovo pokrenite proces pranja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas