Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako SREDITI KUĆU uz princip 20 osdto RADA, a 80 EFEKTA?

Dve stvari se nikad neće promeniti u kući - uvek ima šta da se sprema i nikad nema dovoljno vremena za spremanje.

1599137427_Depositphotos_167022496_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ako se pomirimo s tim, ostaje da na najbolji način pomirimo i ovu kontradiktornost. 

Minimalno spremanje kuće znači da za najkraće vreme ostvarite najbolji efekat. Ovo pravilo se skraćeno zove 20 / 80 procenata, a svoj koren vuče iz ekonomije, drugačije, ali po mnogo čemu slične veštine upravljanja resursima.

Zasnovano na ovom pravilu, dajemo vam kratak spisak poslova koje možete da obavite brzinski, a da kuća izgleda što urednije.

Foto: Pixabay

1. Prvo sklonite sve sa podova. 

Čak i ako nećete stići da, recimo, usisate tepihe i obrišete parket i pločice, rasklonite sve sa podova. 

Primenjujte ovu tehniku najviše u dečjim sobama. Čim sklonite igračke, podignete knjige, ruksake i sportske rekvizite, soba će delovati urednije.

Pročitajte još: ALKOHOLNO SIRĆE ima najmanje 10 načina primene u svom domu (VIDEO)

2. Ispraznite veće radne površine. 

Kutije i fioke su pravi spas u zadnji čas.

Treba da imate u pripremi atraktivne kutije u koje možete da odložite časopise ili razne daljinske upravljače u dnevnoj sobi.  U kuhinji, potrudite se da uvek imate bar jednu "haos" fioku u koju možete brzinski da ubacite sve što se skupilo na pultu. Isto važi i za ormariće u kupatilu. 

Ne pouzdajte se u jednu korpu za veš. Ona može da služi redovno u kupatilu, ali treba da imate još jednu za slučaj iznenadnih brzinskih spremanja.

3. Spremanje kreveta je obavezno.

Krevet je velika površina. Svaki nered na njemu uništiće izgled cele sobe. Zato je ovde princip pojačan na 3:97! Za samo tri minuta rada sredićete jednu od najvećih površina u prostoriji.

Pročitajte još: Niste ni znali, ali postoje GREŠKE koje pravimo kada koristimo VLAŽNE MARAMICE

4. Sve linije brzinski poravnajte. 

Foto: Deposit

Ispravite stolnjake, zategnite prekrivače, gurnite sve knjige "pod konac" u polici. Uvucite sve stolice uz trpezarijski sto, poređajte teglice i bočice na toaletnom stolu. 

Čak i ako ostane prašina, ovako "utegnuta" kuća deluje urednije.

5. Ako možete da izaberete samo jedan "krupniji posao", usisajte podove. 

Ovo je jedina situacija kad ne treba spremati kuću "počevši odozgo" nadole. Ignorišite prašinu, ali usisajte mrve i krupniju prašinu sa poda kao i paučinu koja se podvuče pod uglove lampi i nožice fotelja i stolica.

Pročitajte još: AKVARIJUM za početnike: Oplemenite PROSTOR malim kutkom prirode u KUĆI

6. Ako bilo šta želite /stižete da brišete, neka to budu stakla i ogledala.

Blistavost staklenih površina osvetliće novim sjajem celu kuću. Čim skinete fleke od paste za zube sa ogledala, celo kupatilo će delovati čistije.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas