Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI STRUČNJAKA

Rešite se stvari koje vam SMETAJU: 5 predmeta koji su vam nepotrebni u MALOJ KUHINJI

Da biste maksimalno iskoristili minijaturni prostor, morate da odlučite bez čega ne možete i da se oslobodite viška

1672433794_16shutterstock_381687835.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svaki put kada kupite novu stvar za kuhinju, morate razmišljati o tome gde će biti postavljena. U kratkom spisku sakupili smo predmete bez kojih u maloj kuhinji definitivno možete.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Puno šoljica

Šolje takođe imaju tendenciju da se stalno množe, pa ih s vremena na vreme treba „razređivati“. Ako vaša kolekcija ne stane na jednu policu, oslobodite se svih šoljica koje vam se ne sviđaju, gde se boja isprala, gde ima strugotina ili pukotina. Poklon šolje sa promotivnim oznakama mogu se poneti na posao.

Aspirator sa kućištem
U maloj kuhinji pridržavajte se pravila: prvo razmislite o funkcionalnosti, a zatim o stilu i lepoti. Kupolaste haube zauzimaju više prostora koji se može koristiti u druge svrhe, tako da bi praktičnije rešenje bila ugrađena hauba montirana u jedan od gornjih ormarića za slušalice. Tada će biti moguće ukloniti posuđe ili kuhinjski pribor u ormaru koji se koristi za aparate. Ne zaboravite da na vreme promenite i filtere izduvne opreme, jer. mirisi u maloj kuhinji mogu dugo trajati.

Veliki kuhinjski sto

Zaboravite na veliki kuhinjski sto za celu porodicu. Ako treba da ručate i večerate u kuhinji od šest metara, potrebna su vam druga rešenja. Na primer, kao sto, možete koristiti nastavak stola na istoj visini. Samo nemojte postavljati visok šank, poput bara ili kafića. Sedenje na visokim stolicama nije baš udobno, a ako kod kuće ima male dece, takođe je nesigurno.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Ako ne možete da stavite sto za dve do četiri osobe, razmislite o zidnim sklopivim stolovima ili stolovima za transformaciju, čija se površina može udvostručiti ako je potrebno. Ne zaboravite da možete koristiti prozorsku dasku kao radnu ploču.

Stacionarni mikser

Bez sumnje, zgodan uređaj koji se često koristi za kuvanje, nažalost, ima jedan značajan nedostatak. Veoma je glomazan. Stavljajući ga na radnu površinu, zauzećete polovinu površine radne površine. Ako volite kućno pečenje, izaberite kvalitetan običan ručni mikser sa priključcima koji vam omogućavaju da koristite uređaj kao blender.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Posuđe za praznike

Velike posude za serviranje, posude za vino, vaze i police koriste se samo u posebnim prilikama i svakako nisu potrebni u kuhinji svaki dan. Ne moraju se čuvati u kuhinjskim ormarićima, već se mogu odložiti u kutiju ili u orman u drugoj prostoriji. Ovo će osloboditi prostor za druge predmete koje češće koristite.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas