· · Komentari: 0

Trikovi za čišćenjne TUŠ KABINE: Tri saveta koja će vam pomoći u borbi protiv prljavštine

Evo kako efikasno i brzo usijati sanitarije i ukloniti bakterije

1679345567_ciscenje.jpg
Foto: Shutterstock

Jedan od omiljenih trikova u svakom domu za čišćenje kade, tuš kabine i lavaboa svakako je mešavina sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove čarobne mešavine ne daju rezultate, a svi bismo, ako je moguće, rado izbegli „teške“ hemikalije.

Evo par saveta:

Boraks

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za vrata tuš-kabine.

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće i deterdžent

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom ili četkom. Ovom mešavinom može se čistiti i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“, piše Krstarica.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU