Oglas
· · Komentari: 0

Stvari koje treba da izbacite iz KUHINJE na PROLEĆE: Feng šui stručnjaci kažu da vam donose novčane gubitke

Feng šui stručnjaci savetuju kako da uredite svoju kuhinju na proleće

1713175267_Foto-Shutterstock-kuhinja-feng-sui.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Uređenje prostorakuhinje i dnevne sobe feng šui stručnjaci smatraju veoma značajnim, jer u njima cela porodica provodi dosta vremena. Potrudićete se da odaberete najbolju boju za kuhinju ili da napravite adekvatan raspored, ali postoje i neke sitnice na koje treba da obratite pažnju. Kako se približilo vreme prolećnog raspremanja, trebalo bi da znate koje stvari treba da izbacite iz kuhinje, kako ne biste privlačili negativnu energiju i manjak novca. 

1. Prazne tegle i flaše

Kada potrošite zimnicu, najčešće na stranu odlažete prazne tegle ili flaše, da biste ih sačuvali za sledeću sezonu. To jeste izuzetno korisno i štedi vam novac, ali pregršt praznih tegli i flaša donosi u dom negativnu energiju. Kuhinja je mesto u kući koje simbolizuje zdravlje i bogatstvo, a ukoliko je pretrpate praznim teglama, energija obilja će sporije teći. Pored toga, prazne tegle i flaše asociraju na nemaštinu i nedostatak nečega, zato se potrudite da ih odložite u prostoriju u koju ne ulazite često poput podruma ili potkrovlja, a da kuhinjske elementi budu organizovani i čisti.. Takođe, nekoliko tegli možete ostavite u kuhinji, ali da u njih spakujete testeninu, pirinač, začine i slične namirnice. Fen šui stručnjaci takođe predlažu i da ih ispunite novčićima, nakitom ili amajlijama. 

2. Ambalaža bez poklopca

Ako čuvate činije od porodičnih sladoleda, kantice od krema i sličnu ambalažu da biste u nju ponekad spakovali hranu, potrudite se da ne preterujete sa količinom, kao i da nikada ne čuvate one kojima nedostaje poklopac. Možda ćete ih smestiti u zavučeni deo kuhinje i skloniti od pogleda, ali one će i dalje privlačiti manjak novca i energiju koja asocira na nedostajanje nečeg. Umesto toga, potrudite se da nabavite nekoliko posuda sa poklopcem koje su različitih veličina, kako biste mogli da spakujete jednu u drugu. Na taj način ćete uštedeti prostor, a nećete otežati put pozitivnoj energiji koja treba da vlada u kuhinji.

3. Okrnjeno posuđe i oštećen pribor

Možda imate omiljenu šolju koju ste slučajno malo oštetili prilikom pranja, ali i dalje uživate da pijete iz nje, ili čuvate okrnjenu keramičku činiju iz koje ste jeli kao mali, ali bilo bi dobro da sa tim navikama prestanete. Okrnjeno posuđe i oštećeni predmeti privlače negativnu energiju i prosto vam izbijaju novac iz džepa. Takođe, ako već dugo ne koristite stari komplet čaša koje ste nekad dobili na poklon ili escajg koji vam se već dugo ne dopada i nije više moderan, prosto ih izmestite iz kuhinje i oslobodite prostor za stvari koje koristite svakodnevno. Prema feng šui stručnjacima, bolje je da imate prazan prostor u kuhinji, nego delove ispunjene starim ili oštećenim posuđem i priborom.

(Lepa&Srećna)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas