Oglas
· · Komentari: 0

TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA: Sve što vam je potrebno je jedan sastojak - rezultati će vas oduševiti

Prozori će zablistati kao nikada pre

1712238302_Foto-Shutterstock-prozori.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kada se priča o čišćenju prozora, kao najefikasnije sredstvo najčešće se pominje sirće. Međutim, sve češće na društvenim mrežama se kao najdelotvornije sredstvo pominje crni čaj.

Pratioci gospođe Hinč, takozvane „kraljice čišćenja“, tvrde da je crni čaj najefikasniji u čišćenju. Kako kažu, rezultati su fenomenalni.

Zašto crni čaj čisti prozore toliko efikasno?

Navodi se da je za to zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da uništi i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu, ali to nije slučaj sa crnim čajem.

Pratioci gospođe Hinč sastavili su temeljan vodič za čišćenje prozora. Kako oni kažu, ne treba vam ni sunđer, ni krpa. Sa čajem je najbolje čistiti novinama, a nakon što ih oribate, prozore samo isperite vrućom vodom.

Evo na koji način crni čaj deluje i čisti prozore, pogledajte detaljan vodič:

Najpre počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora. Isto ovo uradite i sa roletnama, a ako imate zavese, pre čišćenja ih obavezno skinite i operite. Ukoliko na prozorima imate komarnik, skinite ga pa prebrišite mokrom krpom i osušite. Dok se to suši, peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira. Poprskajte sredstvom za čišćenje prozora i crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu sa raspršivačem. Novinama ili krpom od mikrofibera prebrišite prozore od vrha do dna. Brišite dok staklo ne bude skroz čisto i sjajno. Poslednja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas