Oglas
· · Komentari: 0

LIZIJANTUS, ima prelepe simbole, dolazi iz Amerike i možemo ga svi gajiti u kući

Lizijantus, često deo buketa za neveste i posebne prilike, višegodišnji je cvet koji liči na ruže i božure, ali je zapravo skroz poseban.

1620739617_Depositphotos_466067978_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Potiče iz Severne Amerike, a simboliše komunikaciju, ljubav, sreću i nadu. Smatra se biljkom koja je teška za održavanje, ali ukoliko imate prave smernice, biće lako...

Pročitajte još: Zbog čega ORHIDEJA neće da cveta? Popravite greške i uživajte u njenoj lepoti

Lizijantus najviše cveta tokom leta i proleća kada je u svom najlepšem obliku. Najčešće je dostupan u beloj, roze, ljubičastoj i krem boji, ali možemo da vidimo i žute ili crvene.

Može da raste na svim podnebljima. Moguće je njegovo uzgajanje iz semena, ali to početnicima nije preporučljivo jer im treba mnogo vremena da postanu biljke koje cvetaju i u tom periodu zahtevaju poseben uslove. Najbolje je da kupite biljke Lizijantusa sa pupoljcima ili cvetovima koji već postoje

Uzgajanje Lizijantusa nije teško ukoliko mu obezbeditre dovoljno svetlosti i vlage:

Svetlost

Postavite Lizijantus na mestu sa punim suncem. Treba mu najmanje šest do osam sati sunčeve svetlosti dnevno. Što je svetlo postojanije biljka će imati bolje lišće i cveće. 

Tlo

Izaberite mesto sadnje sa dobro dreniranim zemljištem. Ne bi trebalo da preterate sa vodom, jer to može da dovede do truljenja korena. Lizijantus ne voli kiselo tlo, ukoliko pređe pH između 6,5 i 7,0 pokazaće žuto lišće i smanjenu snagu.

Pročitajte još: Sirće ČINI ČUDA za vašu baštu! Top 8 trikova zbog kojih će vam biljke biti zahvalne (VIDEO)

Voda

Važno je da se biljka održava vlažnom, ali ne preterujte sa zalivanjem. Prekomerno zalivanje može da joj naškodič.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas