· · Komentari: 0
biljke

Najbolje vreme za ZALIVANJE BILJAKA tokom letnjih vrućina

Visoke temperature zahtevaju promenu rutina

1659447183_profimedia-0556029525.jpg
Foto: Profimedia

Tokom leta i visokih temperatura koje prate ovo godišnje doba biljke zahtevaju posebnu negu. Postoji mišljenje baštovana da se biljke tokom leta zalivaju obimnije i ređe, a ne premalo i prečesto.

Bilo da su vaše biljke jednogodišnje ili višegodišnje, pokušajte da ih tokom visokih temperatura zalivate ujutru. Jutarnje zalivanje daje korenu mogućnost da bolje upije vodu i nudi vašim biljkama dovoljno vlage da prežive dan bez dodatnog stresa.  Ukoliko ipak ujutru nemate vremena, sasvim je prihvatljivo da zalijete biljke tokom večeri. Tada samo vodite računa o zalivanju direktno u zonu korena, a ne u listove.

Pročitajte još: Kako da vam muškatle bolje cvetaju: Sipajte ova dva sastojka u vodu i oduševićete se (RECEPT)

Kada je reč o višegodišnjim biljkama one imaju dublji sistem korenja koji im omogućava da prežive periode suše iz jedne sezone u drugu.

Takođe, biljke upijaju vodu kroz korenje, a ne kroz lišće, tako da ne morate da trošite vodu na lišće koje izgleda suvo.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.