Oglas
· · Komentari: 0

Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo: Jasni signali da je biljka pred uginućem

Saveti koji će vam pomoći da vaše biljke uvek izgledaju sveže

1660377421_biljke-.jpg
Foto: Unplash.com
Oglas

Većina nas greši prilikom zalivanja i negovanja sobnog cveća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da najčešće grešimo kada je u pitanju zalivanje, pa dolazimo do toga da biljka vene iz korena.

Pročitajte još: Kako se neguje karanfil? "CVET BOGOVA" koji voli sunce

Ovako se zalivaju biljke

Preterano zalivanje može da dovede do truljenja korena same biljke, a u tom slučaju joj nema spasa. Veoma je važno obratiti pažnju na znakove upozorenja koje nam omiljeno cveće šalje.

 Ne zalivati ako je zemlja mokra

Najvažnija stvar jeste da kada vidite da je zemlja mokra, ne zalivate biljku. Uvek će vam se učiniti da je suva pri samoj površini, ali ukoliko stavite prst u zemlju primetićete da je ona zapravo mokra i da u tom slučaju nikako ne trebada je zalivate. Višak vode bi mogao da ubije vašu biljku.
Treće pravilo glasi: Žuti listovi su alarm za uzbunu

Ukoliko primetite da su listovi na sobnim biljkama žuti, to sasvim sigurno znači da biljka vene i da ima previše vode.

Šta raditi kada je stabljika mekana?

U tom slučaju odmah prestanite sa zalivanjem, jer je biljka na korak do umiranja. Mekana i gnjecava stabljika je znak da biljci nema spasa i da nikako ne nastavljate da joj dajete vodu.

Pročitajte još: Najbolje vreme za ZALIVANJE BILJAKA tokom letnjih vrućina

 

Bubice oko biljke

Insekti često znaju da se skupljaju oko biljke kada ima previše vode, to treba da vam bude znak da prikočite sa zalivanjem ili da skroz prestanete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas