Oglas
· · Komentari: 0
ŽENE

Da li ste znali? Ovo su tri ženska najveća kompleksa

Žene su definitivno najgori samokritičari, naročito kada je fizički izgled u pitanju

1604693089_beautiful-2150881_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nikada nisu zadovoljne svojom figurom, a najveće nezadovoljstvo uglavnom dolazi pred leto, kada trebaju da se skinu u kupaći kostim.

Pročitajte još: ISTRAŽIVANJE: Jedite CITRUSE i bacićete NAOČARE!

Svakodnevno kritikovanje svog izgleda, nikako ne ide u prilog, a umesto da prihvate svoje nesavršenosti, obično dolazi do kontra efekta. Evo koja su tri ženska najveća kompleksa i saveti uz pomoću kojih ćete se osloboditi istih:

 

Predebela sam

Foto: pixabay

Modne trendove diktiraju modeli sa modnih pista, uglavnom vitke mlade devojke čija su tela "ispeglana" do nemogućih proporcija i "usavršena" u fotošopu. Ženski atributi tako odlaze u drugi plan. Mnoge žene smatraju da bi trebalo da izgube koji kilogram i osećaju se predebelo, posebno pred leto, kad ih uz to bombarduju ogromni plakati s manekenkama savršenih proporcija.

U stvarnosti, većina žena od 30 i kusur godina ne izgleda tako, već ženstvenije, s više oblina, pa ponekad i pokojim kilogramom viška, posebno u području stomaka, guze i bokova. Ređe su one koje mogu da jedu šta god i kada to žele, a da im se to ne primećuje.

Pročitajte još: OSAM SIMPTOMA bolesti koje nikada NE SMETE IGNORISATI

Telo se s godinama razvija i retko ko može da ostane na nivou tinejdžerke. Zato je "umišljena" debljina jedan od najbesmislenijih kompleksa uzrokovanih medijskim obmanama i iskrivljenom percepcijom stvarnosti. To će vam potvrditi i muškarci – većina njih više voli obline nego štapiće. Prema tome – volite svoje telo i ne zamarajte se kilogramom viška!

Telo mi je previše mlitavo i imam tone celulita

Foto: Pixabay

Volele biste da imate, na primer, guzu kao Dženifer Lopez ili kao vaša instruktorka pilatesa? Savršeno zategnuto telo i još bez trunke celulita zaista godi oku jer deluje čvrsto i zdravo, ali mali broj žena može njime da se pohvali.

Celulit je rezultat gena, nepravilne ishrane i premalo kretanja, kojeg je u današnjem, pretežno sedalačkom načinu života, retko koja devojka ili žena pošteđena. Naravno, svakako nastojte da se bavite nekim sportom, koji će da učvrsti telo i oblikuje mišiće, i hranite se što zdravije, ali ako i uprkos tome niste zadovoljni svojim telom i osećate komplekse – prisetite se činjenice da vama to nije glavno zanimanje.

Savršeno telo mogu da imaju samo sportistkinje koje treniraju i po nekoliko sati dnevno, modeli čije nesavršenosti su obrađene u fotošopu ili poznate osobe koje imaju dovoljno živaca da se redovno bave isključivo zdravom ishranom, vežbanjem uz podršku trenera, kao i da pretrpe preobražaj pre izlaska pred kamere uz pomoć čete stilista i šminkera.

Pročitajte još: SUOČITE SE sa istinom! Sauna TOPI KILOGRAME, ali ne baš i kao teretana!

Ten mi je katastrofa

Preotvorene pore, previše mrljica, previše mladeža, bubuljice raznih boja i oblika... Sve to pred našim očima u ogledalu deluje dvostruko veće i vidljivo kao pod mikroskopom. Srećom, postoje kozmetička sredstva koja mogu da nam pomognu u prikrivanju neželjenih detalja, ali kad-tad, posebno u letnjim mesecima, u vreme plaža i kupanja, koža dolazi do izražaja u prirodnom obliku.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas