Oglas
· · Komentari: 0
nega

Kada vam je KOSA MOKRA primenite sledeće stvari i spasite je lomljenja

Mokra kosa zahteva specifičan tretman.

1614262693_Depositphotos_251087926_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kada su vlasi vlažne, njihov površinski sloj, sačinjen od pločastih ćelija koje se preklapaju poput krljušti, uvećava se. To privremeno narušava i strukturu dlake. Posle pranja, većina nas ne tretira baš nežno svoju kosu. Grubo je trlja peškirom, ili pak četkom/češljem, pokušavajući da odmrsi vlasi. Dobra vest je da ovaj negativni trend u tretiranju kose može lako da se prekine, te da se usvoje određene navike koje će osigurati pravilnu negu i zaštitu vlasi.

Pročitajte još: Lepa Brena otkrila kako je smršala 17 kilograma: Za doručak je jela samo ovu namirnicu

Mokra kosa “voli” pamuk!

Pravilan tretman vlasi počinje tokom pranja. Kada isperete regenerator, prebacite tuš na hladnu vodu i isperite vlasi još jednom. Tako ćete poravnati kutikulu. Potom, pokupite kosu i nežno iscedite višak vode. Sada je ključan izbor peškira. Materijal grube teksture oštetiće kutikulu. Upravo zbog toga, umotajte vlasi u peškir od mekog pamuka. Slobodno možete upotrebiti i staru, pamučnu majicu! Gustina niti ove tkanine neće prouzrokovati oštećenja površinskog sloja vlasi.

Idealno bi bilo da očešljate i razmrsite kosu pre nego što odete pod tuš.

Pažljivo s češljem! 

Ukoliko je potrebno da raspletete neki čvor u kosi, učinite to prstima tokom pranja, dok je ona pod dejstvom regeneratora. Nakon tuširanja/pranja kose, upijanja viška vode mekim, pamučnim peškirom. Potom očešljajte vlasi četkom s fleksibilnim zupcima koji ih neće oštetiti. Proces češljanja uvek započnite od krajeva. Zatim postupno idite ka korenu. Tako se vlasi neće previše povlačiti celom njihovom dužinom.

Pročitajte još: Kako naneti maskaru i sneku prema OBLIKU OČIJU? Saveti šminkera

Intenzivnom hidratacijom do bolje zaštite vlasi

Obavezno uključite regenerator koji se ne ispira u svoj režim nege. Na ovaj način obezbedićete veći stepen hidratacije vlasi i zatvoriti kutikulu, a time i bolje zaštititi vlasi. Birajte proizvode u skladu s tipom vaše kose. Tako ćete zadržati vlagu, a nećete narušiti teksturu. Ukoliko vam je kosa tanka, koristite blage regeneratore na bazi vode. Oni će vlasima obezbediti dovoljno vlage, a neće uzrokovati mašćenje. Ako je vaša kosa gusta i oštra, posegnite za hranljivim balzamom. Generalno pravilo je da se on nanosi na vlažnu kosu, od sredine vlasi ka krajevima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas