Oglas
· · Komentari: 0
ŽENSKI TRIKOVI

Rešite se NAJDOSADNIJEG PROBLEMA: Jedan trik za uklanjanje mrlja od farbe za kosu

Postoje trenuci kada smo same sebi dovoljne i najbolje znamo da same sebi učinimo, pa čak i da same sebe farbamo.

1602886820_Depositphotos_178765052_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Retko kada se dogodilo da prođemo bez mrlja tokom i nakon farbanja, posebno ukoliko se same upustimo u ovaj posao. Ukoliko znamo same da se ofarbamo, dobro bi bilo da znamo i da ukonimo sve uporne mrlje od farbe koje ostaju na koži.

Pročitajte još: MEKE, narandžaste ili PINK: U njima noge izgledaju još DUŽE!

Voda i sapun najčešće nisu odgovarajuće rešenje za uklanjanje mrlja od farbe na koži. Međutim, kao i uvek i u svemu postoje određene metode uz pomoć kojih je moguće sprečiti i lečiti nuspojave farbanja kose.

Pročitajte još: DIJETA 80/20 - Evo zašto je zvezde vole!

Voda i sapun najčešće nisu odgovarajuće rešenje za uklanjanje mrlja od farbe na koži. 

Prvo vežite komad tkanine oko glave na način da prekrijete uši i čelo pre farbanja kose. Kad ste to učinili, nanesite malo losiona za telo na granicu na kojoj se dodiruju kosa i koža. Tako ćete smanjiti zadržavanje i ostavljanje mrlja.

Pasta za zube
Pasta za zube takođe može pomoći kod uklanjanja farbe sa kože. Nanesite malu količinu na mrlje i lagano utrljajte. Paste za zube su obično lagano abrazivne pa će ukloniti boju bez iritacije čak i na osetljivoj koži.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Ako boja nije mnogo jaka, malo tople vode i deterdženta bi trebalo da uspešno ukloni mrlje.

Ulje za bebe je sjajno oruđe za uklanjanje mrlja od farbe. Nanesite malo ulja na mrlje i neka stoje namazane jednu noć. Sutradan ih samo isperite.

Pročitajte još: OMEGA dijeta: JEDE se NEOGRANIČENO, uvek sveže, ali MRŠAVI se SIGURNO

Odstranjivač laka za nokte u svrhu skidanja mrlja od boje za kosu treba koristiti sa oprezom. Nanesite malu količinu odstranjivača običnom vatom ili jastučićem na manja područja kože i po mogućnosti što dalje od očiju. Vatom trljate mrlju, ali nemojte to raditi pregrubo i predugo.

Kombinacija sode bikarbone i sredstava za pranje posuđa može biti dobro rešenje. Pomešajte jednake količine sode i sredstva za pranje posuđa i dobićete sjajan odstranjivač mrlja od boje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas