Oglas
· · Komentari: 0
NOVOROĐENČAD

Trudnice, OPREZ! Bebe su ono što majke JEDU U TRUDNOĆI!

Ishrana tokom trudnoće je ključna za razvoj ploda, razvoj moždanih ćelija i razvoj i napredak samog deteta kasnije.

1602661220_trudnoca.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nezdrava hrana koju trudnice unose u svoj organizam tokom trudnoće mogu očekivati negativne posledice po svoje dete. Naime, doktori upozoravaju da će potomoci patiti od gojaznosti i biti slabog zdravlja ukoliko majke u trudnoći dopuste sebi uživanje u brzoj hrani, previše slatkiša i masti.

Pročitajte još: PENU za BRIJANJE kupuju i žene, ali NIKADA nećete POGODITI ZAŠTO!

Uživanje u čokoladi, slatkišima i čipsu može prouzrokovati trajne posledice po nerođeno dete, pokazala je nova britanska studija. Posledice podrazumevaju prekomerne kilograme, povećan nivo holesterola u krvi i dijabetes.

Pročitajte još: Poboljšajte VID: Lekari kažu da OVE namirnice ŠTITE OČI

Posledice po dete kasnije podrazumevaju prekomerne kilograme, povećan nivo holesterola u krvi i dijabetes.

Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME

Doktorka i rukovodilac studije, Stefani Baol iz  Kraljevskog veterinarskog koledža u Londonu ističe da je ishrana majke u trudnoći je izuzetno važna, kao i dojenje novorođene bebe da bi dete bilo zdravo u budućnosti.

Pročitajte još: U jeku smo ALEGIJA, kako da se ZAŠTITIMO i poboljšamo dan

Tim stručnjaka veruje da posledice nezdrave ishrane majke mogu uticati na zdravlje deteta sve dok ono ne postane odrasla osoba. Istraživanje je sprovedeno i na životinjama, ali i one su imale visok nivo glukoze i insulina. Pa čak i kad su prebačeni na zdravu ishranu, problemi sa njihovim zdravljem su nastavljeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas